Actualitate

Ce greşeli frecvente faci în grădină. Ce reguli trebuie să respecți pentru a avea o grădină minunată

Publicat: 20 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce greşeli frecvente faci în grădină. Ce reguli trebuie să respecți pentru a avea o grădină minunată
De multe origrădina nu iese aşa cum ţi-ai dorit din cauza unor greșeli elementare

Ce greşeli frecvente faci în grădină. Amenajarea grădinii ca spațiu de relaxare este o activitate care trebuie să urmeze anumite reguli clare. Dintr-un astfel de loc nu ar trebui să lipsească foișorul sau umbrarul, ba chiar și un grătar. Iar acolo unde spațiul o permite, puteți amenaja și un loc de joacă pentru copii.

Pentru a amenaja o gradină trebuie să avem un proiect bine pus la punct. Doar așa vom reuși să obţinem rezultatul dorit. Nu degeaba activitatea de amenajare a grădinilor este o artă în adevăratul sens al cuvântului. Ce-i drept, pentru a avea grădina perfectă ajungi să depui mult efort, dar rezultatul final va merita cu siguranță. Se spune că o curte este asemenea unei pânze întinse pe șevalet, gata să fie umplută cu măiestrie și bun gust.

Însă, de multe ori, în pofida efortului depus, nu totul iese aşa cum ţi-ai dorit. Și aceasta din cauza greșeli pe care le comitem frecvent la amenajarea grădinii.

Ce greşeli frecvente faci în grădină

În cele ce urmează vă vom spune care sunt cele mai comune greşeli pe care le comit grădinarii.

1. Lipsa unui plan. Dacă nu ai un plan bine pus la punct nu te apuca să amenajezi grădina. Este bine să știi din start unde, când şi cum să plantezi fiecare plantă, arbust sau pom. Așadar, ține cont ce greșeli ai făcut până acum și încearcă să le eviți pe viitor.

2. Nu îngrijești pomii și arbuştii. Ține cont că odată ce ai plantat un pom trebuie să ai şi grijă de el! Pomii și arbuștii, mai ales cei ornamentali, au nevoie de tunderi sistematice, pentru formarea coroanei. Nu în ultimul rând, trebuie curăţați de uscăciuni pentru a rămâne sănătoși.

3. Plantezi florile în locuri nepotrivite. În timp ce unii nu plantează flori acolo unde ar trebui, alţii, pur și simplu, uită să o facă. Dacă ai pomi și arbuști în grădină, neapărat trebuie să îi înconjori cu flori. Un „lanț” de flori care „leagă” între ei câțiva copaci arată nemaipomenit. Totodată, astfel vei schimba imaginea de grădină neîngrijită.

4. Nu lăsa plantele să îşi facă de cap. Ai grijă ca seminţele de flori să nu ajungă şi în alte locuri decât în cele stabilite inițial. Altfel, gradina va părea un loc neîngrijit dacă lăși florile să creasa la nimereală. De asemenea, ocupă-te cât de des poţi de eliminarea buruienilor. În caz contrar, grădina ta va semăna cu un loc lăsat în paragină.

5. Nu te ocupi de flori. Multă lume lasă florile la voia întâmplării și nu e bine deloc! Florile trebuie îngrijite florile în funcţie de specie. Astfel, plantele vor fi arătoase și îți vor transforma grădina într-un mic paradis!

Cum se amenajează o grădină rustică

Stilul rustic, cel care ne aduce aminte de grădina bunicii, este unul fermecător și dă curții acel aer de „acasă”. Într-o astfel de grădină oricine se simte bine și într-un astfel de loc te poți lăsa pradă somnului pe pătura întinsă direct pe iarbă. Sau, de ce nu, să citești cartea preferată într-un leagăn. Iată așadar care sunt elementele de bază ale grădinii rustice.

Materialul de bază este lemnul, așadar nu trebuie să lipsească. Bănci, mese, pergole sau leagănul trebuie să fie din lemn. De asemenea, și piatra este nelipsită dintr-o astfel de grădină. Fie că amenajezi un mic iaz, un grătar sau un cuptor ori pavezi aleile, folosirea pietrei este obligatorie.

Pentru o grădină rustică aveți nevoie de obiecte decorative. Un car de lemn umplut cu vase cu flori, o fântână decorativă cu cumpănă nu ar trebui să lipsească de aici. Alte elemente de decor sunt împletiturile din paie, coșuri din răchită și scaune din buturugi.

Ce greşeli frecvente faci în grădină. Dintre plantele care se potrivesc acestui stil, amintim zambile, narcise, lalele, margarete, bujori, trandafiri, hortensie, liliac și mușcate.

Adauga un comentariu