Actualitate

Ce înseamnă când te mănâncă palma stângă sau dreaptă. Cum este interpretată această superstiție

Publicat: 18 mai 2021
ce înseamnă când te mănâncă palma stângă dreaptă
Superstiția cu privire la mâncărimile din palma stângă sau dreaptă este întâlnită la mai multe popoare și are legătură cu latura financiară

Multă lume vrea să știe ce înseamnă când te mănâncă palma stângă sau dreaptă, această superstiție fiind întâlnită și în alte țări, nu doar în România. De-a lungul timpului, subiectul mâncărimilor din palmă a cunoscut numeroase interpretări. Cea mai comună dintre acestea are legătură cu datul sau primitul banilor, în funcție de palma la care simțim mâncărimile.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au făcut diverse corelații între „semnele” pe care ni le transmite corpul. Și amintim aici mâncărimi ale membrelor, țiuituri în urechi sau amorțeli ale unor zone anatomice și anumite fapte ori evenimente care au loc. Astfel, toate aceste „semne” au fost corelate, ceea ce a dat naștere la anumite superstiții. Și sincer, cine nu s-a întrebat vreodată „oare de ce mi se zbate ochiul?” sau „de ce mă mănâncă palma stângă sau dreaptă?”

Mai mult, în chiromanţie, când te mănâncă palma stângă sau dreaptă se spune că prin mâini trec noi fluxuri de energii. Potrivit unor interpretări, mâna stângă este cea pasivă, pe când dreapta este activă. Cum de cele mai multe ori mâncărimea palmelor a fost legată de datul sau primimirea unor sume de bani, există şi un leac în acest sens. Astfel, pentru a scăpa de datorii, când te mănâncă palma stânga trebuie să o freci de un obiect din lemn.

Ce înseamnă când te mănâncă palma stângă

În credința populară, atunci când te mănâncă palma stângă se spune că urmează să dai bani. Cum însă românii știu să facă haz de necaz, s-a găsit rapid o soluție pentru o asemenea situație. Unii spun că ar trebui să ții mereu un obiect în mâna stângă, pentru a nu te mânca palma. Alții spun să porți o mănușă pe palma stângă, pentru a nu simți furnicăturile. Bineînțeles, este vorba de glume făcute de cei care nu cred în superstiții.

Totodată, se mai crede că dacă te mănâncă palma stângă ai nevoie de un serviciu sau ajutor de la cineva. În esență tot de latura financiară este vorba. Așadar, care poate fi soluția dacă mă mănâncă palma stângă sau dreaptă? Un sfat din bătrâni ar fi să freci mâna stângă de un obiect de lemn. O explicație ar putea fi tocmai aceea că lemnul te ajută să scapi de energiile negative din jurul tău.

Iată ce înseamnă când te mănâncă palma dreaptă

Pe de altă parte, mâncărimile din palma dreaptă înseamnă că vei primi o sumă de bani. Dacă te mănâncă palma dreaptă înseamnă că energia iese din corpul tău sub forma unui produs sau serviciu pentru care urmează să primești o recompensă financiară. În altă ordine de idei, cu o mână dai iar cu alta primești. Așadar, indiferent ce înseamnă când te mănâncă palma stângă sau dreaptă, acestea sunt simple superstiții. La urma urmei, noi suntem cei care decidem dacă trebuie să credem în ele ori nu…

Adauga un comentariu