Actualitate

Ce înseamnă când visezi șerpi, în funcție de culoare. Care este conotația acestui vis

Publicat: 06 oct. 2020
Șarpele din vis este o creatură plină de simboluri și semnificații
Șarpele este una dintre creaturile cele mai încărcate de simboluri și înțelesuri care ne apar în vis

Multă lume se întreabă ce înseamnă când visezi șerpi și care este adevărata conotație a apariției acestei reptile în visele noastre. Mai mult specialiștii în oniromanție au tratat acest subiect și din punct de vedere al semnificației culorii șarpelui visat. Mai mult, au acordat importanță și locului în care apare șarpele, dacă e în apă sau pe uscat. Nu în ultimul rând este interesant și aspectul potrivit căruia o persoană visează că este mușcată de șarpe în vis.

De cele mai multe ori, visele ne pot influența într-atât încât să lase o amprentă profundă asupra noastră. Iar aceasta se poate întâmpla și datorită faptului că nu înțelegem visele în totalitate. În acest sens, șarpele este una dintre creaturile cele mai încărcate de simboluri și înțelesuri care ne apar în vis. Chiar cei mai celebri psihanaliști, Freud și Jung, au acordat o atenție deosebită simbolisticii șarpelui.

Șarpe negru în vis

Apariția unui șarpe negru în vis poate însemna că ceva întunecat îți tulbură viața. Poate fi vorba de o amenințare întunecată, ceva ce nu poți clarifica. Are legătură cu ceva de care te temi fără, însă, să poți defini exact ce reprezintă. De asemenea, șarpele negru poate însemna și o relație otrăvitoare sau chiar o energie negativa în viața ta.

Totodată, daca șarpele este negru mat, aceasta înseamnă că se anunță o primejdie. De asemenea, acesta definește și pesimismul în dragoste, altfel spus e ceva ce poartă ghinion. Însă dacă șarpele e negru strălucitor, poate însemna și faptul că subconștientul vă împinge să renunțați la actualul partener.

Șarpe alb în vis

În acest caz, specialiștii în domeniu consideră că un astfel de vis are legătură cu profunzimea sufletului. Totodată, este foarte important și să cunoașteți și toate detaliile despre ceea ce face șarpele în vis.

În acest caz, putem spune că acest tip de vis are conotații pozitive. Și aceasta deoarece șarpele alb simbolizează spiritualitatea de care dai dovadă. Mai mult, traduce profunzimea sufletului tău și înțelepciunea minții tale.

Șarpe galben în vis

Pe de altă parte, șarpele galben din vise ar putea simboliza intelectul sau înțelepciunea dvs. Sau, din alt punct de vedere, poate fi vorba despre intuiția și deschiderea către o nouă perspectivă. Un astfel de vis ar putea fi un semn să ieșiți în față și să vă folosiți intelectul pentru a rezolva o situație dificilă cu care vă confruntați.

Și totuși, șarpele galben din vis ar mai putea simboliza și trădarea. Fie înseamnă că cineva te trădează, fie că îți trădezi propriile idei acționând într-un mod greșit în viață. Acest vis poate fi și o invitație pentru a-ți crește încrederea de sine. Totodată, un șarpe galben s-ar putea traduce și printr-o gelozie ascunsă.

Ce înseamnă când visezi șerpi în apă

Faptul că visezi un șarpe în apă poate avea legătură cu anumite emoții. De asemenea, înseamnă că trăirile elementare vă pot influența viața într-un fel în care nu sunteți conștient de ele. Totodată, șerpii în apă semnifică anumite temeri inconștiente sau chiar un potențial de vindecare emoțională.

De asemenea, se crede că un astfel de vis poate apărea și datorită unor preocupări copleșitoare din viața ta. Atunci când șarpele înoată liniștit în ape calme înseamnă că aveți de a face cu emoții pozitive. Iar dacă vă aflați în apă și comportamentul șarpelui este prietenos sau neutru, înseamnă că sunteți împăcat cu sentimentele dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, prezența șarpelui în apă din vis poate indica și vindecarea unor răni emoționale. De asemenea, un astfel de vis poate reflecta și dorința sau speranța de a șterge unele griji cu privire la o relație sau o situație ce vă marchează profund.

Șarpe în jurul gâtului în vis

Atunci când visezi un șarpe încolăcit în jurul gâtului, cu siguranță ești coplesit de o situație din viața reală. Acesta este un semn că trebuie să faci ceva și să acționezi, altfel vei fi sufocat de aceste probleme. De asemenea, un astfel de vis mai însemană că cedezi foarte ușor pasiunilor tale.

Cu toate acestea, în tradiția hindu, Zeul Siva poartă un șarpe în jurul gâtului. Aceasta este o reprezentare a controlului forțelor întunecate și a tentației. De asemenea, șarpele în hinduism simbolizează forța vieții – kudalini.

Ce înseamnă când visezi șerpi în casă

Un astfel de vis are în general conotații negative. Șarpele visat în casă ar trebui să fie un semnal de alarmă cu privire la faptul că vei primi vești rele sau chiar vizite neplăcute. De obicei, șarpele visat în casă semnifică o anumită stare a familiei. Așadar, acest vis poate prevesti certuri cu un membru al familiei ori un dușman îți trece pragul casei având gânduri ascunse.

Dacă ai avut un astfel de vis, ar fi bine să te pregpătești de vizita cuiva încărcat de gânduri și energii negative. O astfel de vizită poate influența starea de bine a familiei. Totodată, șarpele visat în interiorul casei poate însemna trădare în dragoste sau chiar te poate avertiza că partenerul de viață te înșală.

Ce înseamnă dacă te mușcă un șarpe în vis

Conform specialiștilor, mușcătura șarpelui în vis reprezintă fără doar și poate un semnal de avertizare. Aceasta poate avea legătură cu o persoană care îți vrea răul sau cu o situație care te pune în pericol. De asemenea, mai însemnă că subconștientul tău încearcă să te avertizeze pentru a fi în gardă. Ar putea fi vorba fie de ceva din trecutul tău ori e ceva din prezent care te deranjează.

Aceasta poate însemna și faptul că te complaci într-o anumită situație care îți face rău. Iar mușcătura șarpelui simbolizează un semnal de trezire. În sens pozitiv, visul cu mușcătura de șarpe poate însemna că ceva din viața ta va suferi o schimbare majoră.

Așadar, întrebarea ce înseamnă când visezi șerpi este foarte complexă și are o mulțime de aspecte de care trebuie ținut cont pentru o interpretare corectă.
Adauga un comentariu