WoW!

Ce înseamnă hashtag și cum se folosește. Rol important

Publicat: 19 feb. 2021
eticheta galbena care arata ce inseamna semnul hashtag
Semnul hashtag a fost utilizat pentru prima dată în 2007, la inițiativa unui blogger american

Generaţiile de tineri, până în 25 de ani, ştiu ce înseamnă hashtag şi folosesc acest caracter ori de câte ori au ocazia. E specific reţelelor de socializare, dar îl întâlnim şi în cadrul unor campanii pe teme sensibile. Până la urmă, ce înseamnă hashtag şi cine a inventat acest caracter special?

În primul rând, trebuie menţionat că vorbim despre simbolul # (diez), urmat de un cuvânt sau de o frază. Este o modalitate de a eticheta un anumit tip de conţinut pe reţelele de socializare. Spre exemplu, dacă scrii #coronavirus într-o postare pe Facebook, când vei da click pe cuvânt, vei fi direcţionat înspre postări și articole despre covid.

Ce înseamnă hashtag?

Este un caracter special, pe care îl regăsim pe orice tastatură de computer sau laptop. Are un rol important în limbajul tehnic. Asociat cu diverse cuvinte, capăta un cu totul alt rol. Spre exemplu, ştim cu toţii de #rezist sau de campania #metoo. Acest caracter, format din 4 litere, este întotdeauna urmat de unul sau mai multe cuvinte, chiar fără legătură între ele uneori. Cel mai adesea, le spunem cuvinte cheie (keywords). Pe internet, rolul lui este de a ordona subiectele atunci când cineva se arată interesat de ele.

Diezul a fost folosit pentru prima dată în 2007, dar să nu uităm de tasta de pe telefoanele vechi. Rolul ei era de a bloca sau debloca tastatura. Şi să nu uităm că, în limba engleză, „diez” înseamnă „număr”.
Bloggerul american Chris Messina a fost primul care a propus utilizarea hashtagului, iar după câteva luni l-a convins pe Jack Dorsey (fondator Twitter).

Hashtagul e folosit atât de marile companii, cât şi de oamenii politici. Să nu uităm însă de tineri. Ei sunt o importantă categorie de utilizatori ai internetului. De altfel, nu de puţine ori, tinerii pun diverse hashtaguri pentru a atrage atenţia. Spre exemplu, liceenii îl folosesc atunci când vor să atragă atenţia vreunui crush cu privire la sentimentele lor.

Alte caractere folosite în hashtag

Atunci când scrii un hashtag se pot folosi caractere alfanumerice. De ce nu şi semnul „@„? Pentru că acesta e utilizat pentru etichetarea altor utilizatori. Iar dacă încerci să introduci un spaţiu (blank), atunci hashtagul e întrerupt şi nu mai funcţionează.

Adauga un comentariu