Stiri si curiozitati

Ce înseamnă LGBTQIA+? Află care este semnificația acronimului

Publicat: 04 aug. 2022
steagul lgbt în dreptul soarelui
LGBTQIA+ cuprinde persoanele a căror identitate sexuală este de lesbiană, gay, bisexual sau transgen.

Dacă nu știi ce înseamnă LGBTQIA+, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile care urmează, află care este semnificația acronimului.

LGBTQIA+, prescurtat LGBT, este un acronim care înglobează colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală, transgen, queer, persoanele intersex, persoanele asexuale, aromantice, demisexuale, autosexuale, abrosexuale, pansexuale, trisexuale, sapiosexuale, polisexuale, poligame, poliamoroase, persoanele non-binare, persoanele care practică travesti, BDSM, fetișisme, swing, persoanele bi-curioase, non-heterosexuale, persoanele heterosexuale care practică sex cu persoane de același sex, persoanele care practică munca sexuală dar și alte minorități care nu sunt minorități sexuale, scrie wikipedia.org.

Cu alte cuvinte, este considerantă parte integrantă a acestei comunități orice persoană non-normativă din punct de vedere sexual, de identitate sau practică. Foarte important de precizat este că persoanele care suferă de parafilii (perversiune caracterizată prin căutarea plăcerii sexuale printr-un obiect sau printr-o situaţie bizară, neobişnuită)
nu fac parte din comunitatea LGBTQIA+.

desen cu reprezentanți lgbt
Este considerantă parte integrantă a acestei comunități orice persoană non-normativă din punct de vedere sexual, de identitate sau practică.

Ce înseamnă LGBTQIA+?

LGBTQIA+ cuprinde persoanele a căror identitate sexuală este de lesbiană, gay, bisexual sau transgen.

Lesbienele sunt acele femei atrase sexual și emoțional de alte femei. Această identitate sexuală a fost denumită după insula Lesbos, locul în care s-a născut poeta greacă Sappho, care a scris despre femei ce se iubeau cu alte femei.

Homosexualii sunt bărbații atrași de alți bărbați, din punct de vedere sexual și emoțional. Ei sunt numiți și gay, termen care înseamnă „fericit” sau „lipsit de griji” (din franțuzescul gai).

Bisexualitatea se referă la una dintre cele trei orientări sexuale principale: hetero, homo și bisexual. Acestea presupun atracția romantică sau sexuală față de persoanele de același sex sau de sex opus. O persoană își asumă această identitate sexuală fie înaintea identificării ca lesbiană sau gay, fie când vrea să descopere de care sex este atrasă mai mult, din punct de vedere sexual și emoțional.

În ceea ce îi privește pe indivizii transgen, aceștia simt că există o diferențiere între genul primit la naștere și genul care îi definește pe interior. Ei aleg să trăiască în conformitate cu identitatea lor interioară și, în unele cazuri, recurg la tratament medical hormonal și chirurgical, pentru schimbarea de sex. Cei care simt că nu se potrivesc cu niciunul dintre cele două sexe se numesc „genderqueer” sau „genderfluid”.

În timp ce identitățile sexuale ale lesbienelor, homosexualilor și bisexualilor sunt în strânsă legătură cu orientarea sexuală a unei persoane, a fi trangen se referă strict la genul față de care aparține persoana respectivă. În plus, persoanele transgen pot fi heterosexuale, homosexuale, lesbiene sau bisexuale.

steagul lgbt tinut de reprezentanții comunității
LGBTQIA+ cuprinde persoanele a căror identitate sexuală este de lesbiană, gay, bisexual sau transgen.

Ce înseamnă orientare sexuală?

Orientarea sexuală constă în răspunsul erotic sau atracția sexuală direcționată spre indivizii aceluiași sex (homosexualitate), sexul opus (heterosexualitate) sau ambele sexe (bisexualitate).

În schimb, identitățile sexuale se referă la experiențele subiective ale dorințelor sau atracțiilor sexuale ale unui individ. Într-o anumită măsură, adoptarea unei identiți lesbiene, gay sau bisexuale presupune acceptarea sinelui privind dorințele homosexuale.

Esențial de menționat este că orientarea sexuală și romantică nu este strâns legată de reproducerea sexuală. Acest lucru se întâmplă deoarece sexul reproducător nu implică o orientare specifică. O persoană care se identifică asexuală, bisexuală, heterosexuală sau homosexuală poate avea sau nu urmași.

oameni la parada lgbt
Orientarea sexuală constă în răspunsul erotic sau atracția sexuală direcționată spre indivizii aceluiași sex (homosexualitate), sexul opus (heterosexualitate) sau ambele sexe (bisexualitate).Comentarii
  • Prea greu de tinut minte, se tot schimba acronimul.
    Deviatii sexuale e mai simplu, perversiuni sexuale fiind ce practica.

  • De cind lumea au fost dezaxati care faceau perversiuni. Sa faca in casa lui fiecare ce vrea ce este mai grav este parada pe care o fac cu steagul loc laudindu-se cu perversiunile lor. Cine le accepta face o mare greseala. Noi astia normali la cap si la trup care suntem majoritatea nu ne facem steag nici reclama. Bine era cind erau pedepsiti acesti oameni neoameni nici animalele nu fac perversiuni.

Adauga un comentariu