Stiri medicale

Ce joc celebru poate intineri creierul cu pana la 10 ani, imbunatatind memoria si nivelul de atentie

Publicat: 16 mai 2019
7

Cercetatorii din Londra sustin ca au gasit metoda care poate intineri creierul cu pana la 10 ani. Aceasta este accesibila oricui si a fost tema mai multor cercetari in ultimii ani.

Sudoku ar putea intarzia imbatranirea creierului cu 8 pana la 10 ani, cel putin asta sugereaza un studiu pe aproape 20.000 de persoane, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Londra, citat de yahoo.com.

„Am constatat ca oamenii care obisnuiesc sa completeze Sudoku au o mai buna performanta atunci cand vine vorba de memorie, atentie si rationament“, spune Dr. Anne Corbett, unul dintre coordonatorii studiului.

„imbunatatirile rezultatelor sunt evidente in ceea ce priveste viteza si acuratetea memoriei lor. in unele cazuri, ameliorarea a fost foarte evidenta, testele noastre evidentiind o intinerire a creierului chiar cu 8 – 10 ani. Nu putem spune ca reduce riscul de dementa, dar cercetarea noastra sustine studiile anterioare conform carora utilizarea regulata a puzzle-urilor si Sudoku mentine mai mult timp buna functionare a creierului“, spune Corbett.

„Din pacate, aceasta metoda nu garanteaza prevenirea dementei. Neavand nimic care sa vindece aceasta boala, preventia este esentiala. Exista si alte modalitati prin care putem reduce riscurile, estentiale fiind dieta echilibrata, evitarea fumatului si a consumului de alcool“, spune Dr. James Pickett, de la Centrul de Cercetare a bolii Alzheimer din Marea Britanie. D.F.

Adauga un comentariu