Actualitate

Ce le-a mai tras-o acest bogatas sefilor din Primaria Iasi. Acum isi smulg parul din cap – FOTO

Publicat: 28 iul. 2015

@ Primaria s-a gandit sa amendeze dezvoltatorul imobiliar care trebuia sa faca un pasaj subteran dupa ce a dat faliment @ Cei care au preluat cartierul dupa falimentul dezvoltatorului se spala pe maini de responsabilitate @ Pasajul ar fi salvat viata a doua persoane care se zbat acum intre viata si moarte

Doi ieseni se zbat intre viata si moarte pe patul de spital dupa ce masina in care se aflau a fost spulberata de tren, duminica, la o trecere la nivel cu calea ferata. Accidentul a avut loc in cartierul Dream Village, din capat Canta. Drumul privat din cartier a ajuns sa fie utilizat de ieseni, chiar daca trecerea peste calea ferata nu are bariere. Dupa accident, municipalitatea a anuntat dispunerea aplicarii unor sanctiuni. Problema e ca dezvoltatorul imobiliar si-a batut joc de cumparatori si nu le-a mai facut, asa cum anuntase, pasaj subteran de acces in cartier. Bataia de joc a fost sesizata de municipalitate abia dupa tragedia de duminica.

Desigur, amenda nu poate preveni alte asemenea situatii. Ba mai mult chiar, anuntul autoritatilor locale privind aplicarea unor amenzi se dovedeste a fi de fapt o frectie la piciorul de lemn al dezvoltatorilor care au abandonat proiectul si le-au vandut iesenilor apartamente intr-un cartier facut pe jumatate.

Primaria s-a trezit dupa ce trenul a luat o masina la ocazie

Potrivit celor din primarie, in momentul in care s-a obtinut autorizatia de catre dezvoltatorul imobiliar, se crease obligatia pentru realizarea unui pasaj subteran pentru accesul in cartier. „Neindeplinindu-se aceasta obligatie, bineinteles ca Politia Locala a primit prin Serviciul Control Urbanism sarcina de a lua masurile de rigoare cu privire la neindeplinirea cerintelor din autorizatia de construire”, a subliniat viceprimarul Gabriel Surdu. Potrivit acestuia, in prima faza dezvoltatorul imobiliar va fi amendat, o a doua faza fiind trasarea unei „obligatii de a face”.

„Ca o a treia etapa, trebuie sa vedem rezolvarea pe care o gaseste municipalitatea. S-ar putea ca investitorul sa fie in insolventa, sa nu mai existe. S-ar putea moderniza acea zona, s-ar putea pune o bariera, s-ar putea face orice numai sa evitam sa se mai intample un accident. Nu era nevoie de un accident, dar problemele pe care le gestioneaza municipalitatea sunt multiple si Dream Village nu e terminat acum, ci de o perioada mai indelungata. Ca s-a intamplat acest lucru este un semnal de alarma si incercam sa impunem masuri pentru ca o tragedie sa nu se repete”, a punctat viceprimarul Gabriel Surdu.

Locatarii lasati cu buza umflata

Proiectul Dream Village, in valoare de peste 25 milioane de euro, care presupunea construirea a 11 blocuri, a fost lansat de americano-israelienii de la ENG International. Dupa cum spun chiar locatarii din cartier, criza a ingropat proiectul. „Ne-au promis ca vor face nu doar pasajul subteran de acces, ci si gradinita, supermarket, locuri de parcare si asa mai departe. Au cantat la un moment dat balada cu criza si ne-au lasat cu fundul in drum, printre balarii. Au dat faliment si acum a luat banca tot – cei de la Marfin Bank. Ei au scos la licitatie tot ce mai e de vanzare cu vreo 10 milioane de euro, dar nu vine nimeni. Nu cred ca se mai face ceva din ce s-a promis”, a declarat sub anonimat un locatar din cartier.

Reprezentantul Marfin Bank, Adrian Persic, a declarat ca nu poate da detalii, indicand ca un raspuns ar trebui dat de fostul investitor. „Cred ca acum fostul investitor se cheama Hatzlacha (firma in care unul din dezvoltatori – Moshe Rahmut figura ca administrator – n.r.) Incercati la ei”, a declarat Adrian Persic.

Comentarii
  • a primit receptia finala a lucrarilor…. ce tot bateti campii, investitorul nu va putea in veci fi tras la raspundere si mai ales dupa atatia ani. EU ALTCEVA NU INTELEG : CE CAUTA UN INVESTITOR IMOBILIAR IN FRUNTEA UNUI SERVICIU DE URBANISM AL ORASULUI. PUNETI LUPUL PAZNIC LA OI ? DEJA IL ARE PE JEAN, ALA MICU … CARE II ARANJEAZA TOATE PUZ-URILE CU PROBLEME … CHIAR ASA, PE FATA ? 🙂

  • Da chiar suntem prosti?
    Exista semnal luminos, care e functional. Deci nu e vina nimanui decat a celora din masina.

    La Letcani unde e la fel ddoar semnal luminos fara bariera a cui mai este vina? Sau in toata lumea asta unde sunt asemenea bariere, cine e vinovat pentru accidente? Cei care nu se asigura.
    Se vede si din video clar ca nu AU ORPIT la Stop – legea spune sa OPRESTI sa te asiguri si apoi sa treci.

  • wai boulanilor ! nu pasajul ii putea salva pe cei doi …. prostalaul ala care conducea masina sa opreasca masina nu pasajul … daca no sa moara ala nu trebuie sa mai conduca niciodata si voi gazetari de 2 lei asta ar trebuie sa ne spuneti nu mizeriile astea ,prostalaiilor !

Adauga un comentariu