Mama si copilul

Ce legatura este intre marimea capului la nastere si gradul de inteligenta

Publicat: 01 oct. 2016
7
Copiii care au capul mare atunci cand se nasc au sanse mai mari sa fie foarte inteligenti, sugereaza un studiu recent.
Cercetarea a stabilit o legatura intre marimea capului unei persoane atunci cand se naste si performantele sale academice de-a lungul vietii, aratand ca persoanele care au capul mare sunt mai inteligente. 
„Studiul nostru arata ca abilitatile cognitive sunt rezultatul mixului dintre influentele genetice si marimea creierului, caracteristicile corporale si nivelul de educatie”, a explicat unul dintre profesorii din spatele studiului, Ian Deary de la Universitatea din Edinburgh.
in cadrul cercetarii au fost folosite date culese de la 100.000 de britanici, cu varste cuprinse intre 37 si 73 de ani. Lor li s-au luat probe de sange, urina si saliva, alaturi de informatii despre trecutul lor si despre stilul de viata. 
Analizele detaliate facute de oamenii de stiinta au aratat ca persoanele care s-au nascut avand capul mai mare decat majoritatea nou-nascutilor au fost in mare parte incadrati in categoria celor cu studii superioare si s-au descurcat mai bine la testele de IQ. 
„Asocieri semnificative au fost observate intre scorul mare obtinut la testele cognitive si valoarea volumului intracranian sau circumferinta capului la nastere”, au explicat cercetatorii. 
Marimea medie a capului unui bebelus este de 36cm pentru baieti si 35 cm pentru fete. 
sursa: gandul.info
Adauga un comentariu