La psiholog

Ce legatura este intre mesajele deocheate si inceputul vietii intime a adolescentilor

Publicat: 07 oct. 2014
Peste un sfert dintre adolescentii care trimit mesaje cu tenta sexuala isi incep viata sexuala in decurs de un an de la adoptarea acestei practici, potrivit unui studiu publicat luni, care nu a gasit insa nicio legatura intre acest obicei si un comportament periculos, transmite Reuters.
Studiul publicat in revista Pediatrics arata ca mai mult de un sfert dintre adolescentii adepti ai practicii denumite „sexting„, adica trimiterea de mesaje cu conotatie sexuala sau fotografii personale explicite, au mai multe sanse de a deveni activi din punct de vedere sexual in decurs de un an de la adoptarea acestui obicei. Totodata, cercetarea nu a gasit nicio legatura intre „sexting” si un comportament sexual periculos ulterior.

Experimentul care demonstreaza ca nu e bine sa dormi cu telefonul langa tine 

„Nu cred ca acest comportament este nou, dar modul in care este pus in practica este nou si ne sperie pe toti, cred, tocmai pentru ca este nou si pentru ca mesajele de acest gen pot fi partajate aproape instant cu miliarde de oameni”, a spus Jeff Temple, de la Filiala Medicala a Universitatii din Texas, din Galveston, Statele Unite, autorul principal al cercetarii, potrivit gandul.info.
Profesor si psiholog, Jeff Temple a condus o echipa de cercetare care a folosit chestionare anonime pentru a studia aproape o mie de liceeni din anii terminali, din statul american Texas.
Astfel, 28% dintre adolescenti au recunoscut ca trimit mesaje cu tenta sexuala. Tinerii care au spus ca au trimis altora fotografii personale explicite din punct de vedere sexual, in timpul celui de-al doilea an de liceu, au declarat, in cea mai mare parte, ca au facut sex in anul urmator, comparativ cu alti adolescenti.

Telefonul mobil afecteaza calitatea spermei 
Potrivit studiului, doar trimiterea de fotografii explicite din punct de vedere sexual a fost corelata cu o probabilitate mai mare de incepere a vietii sexuale. Cererea sau doar primirea unei astfel de fotografii nu a fost corelata cu debutul vietii sexuale active.
„S-ar parea ca «sextingul» este o parte a repertoriului de comportamente sexuale si cred cu tarie ca aceste comportamente online si cele desfasurate in afara lumii virtuale a internetului sunt asemanatoare” a spus psihologul Temple.
Studiul are la baza o cercertare desfasurata pe durata de a sase ani, asupra unui numar de 974 de elevi adolescenti din sud-estul statului american Texas. Elevii completeaza periodic chestionare anonime in care dau informatii despre activitatea lor sexuala, trimiterea de mesaje cu tenta sexuala si alte comportamente.
Pentru parinti si profesori, parctica „sexting” a adolescentilor este problematica nu din cauza valorilor lor personale legate de sex, ci din cauza ca fotografiile pot fi foarte usor partajate cu foarte multi oameni.

De ce nu e sanatos sa dormi cu telefonul mobil langa tine 

Publicarea pe internet in septembrie a unor fotografii nud ale unor celebritati ca Jennifer Lawrence si Kate Upton, de catre un pirat informatic, a ridicat intrebari serioase privind tehnologia, siguranta si viata privata.
Potrivit lui Jeff Temple, parintii care descopera ca adolescentii trimit mesaje si fotografii personale cu tenta sexuala nu ar trebui sa se ingrijoreze excesiv, ci mai degraba sa foloseasca acest lucru drept un motiv pentru discutii serioase despre sex si sanatate si subiecte adiacente.
„Cel mai important lucru la care ma gândesc legat de acest studiu si alte cercetari privind practica «sexting» este ca ofera o oportunitate pentru parinti si cei din sistemul de sanatate de a vorbi cu adolescentii legat de sex si protectie in timpul actului sexual si cred ca acesta este lucrul asupra caruia trebuie sa ne concentram”, a declarat profesorul Jeff Temple.


loading...

Adauga un comentariu