Drumetii

Ce localităţi bifează traseul Via Transilvanica

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce localităţi bifează traseul Via Transilvanica
marcaj traseu Via Transilvanica

Ce localităţi bifează traseul Via Transilvanica. Drumul care uneşte, un proiect unic în ţara noastră, numit generic Via Transilvanica, este aproape finalizat. Traseul dedicat iubitorilor de drumeţii străbate zece judeţe şi va avea aproape 1.000 de kilometri.

Proiectul Via Transilvanica, derulat de Asociaţia Tasuleasa Social, urmăreşte marcarea şi amenajarea unui drum turistic şi pelerinaj de 1000 km care porneşte de la Drobeta Turnu Severin, străbate Transilvania şi se încheie la Putna în Bucovina. Acest proiect a fost gândit pentru a pune în valoare bogatiile social-culturale şi naturale ale României. Potrivit site-ului oficial al proiectului inedit, Infrastructura Via Transilvanica oferă acces la apă potabilă, cazare şi masă, dar şi la informaţii istorice şi culturale ale diferitelor zone geografice.

Ce localităţi bifează traseul Via Transilvanica

Traseul tematic, care după finalizarea va avea aproximativ 1.000 de kilometri va străbate ţara noastră de la sud la nord, mai exact din Drobeta Turnu Severin până în localitatea Putna din Bucovina. Cei care se vor încumeta la parcurgerea traseului Via Transilvanica trebuie să ştie că drumul trece prin zece judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

„Proiectul asociaţiei Tasuleasa Social, iniţiat în anul 2018, urmăreşte marcarea şi amenajarea unui traseu turistic şi de pelerinaj de peste 1.000 km. Acesta porneşte de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania şi se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Scopul proiectului este de a pune în valoare bogăţiile culturale, etnice, istorice şi naturale ale României, cu reflectare atât în comunităţile locale, cât şi cu ecou internaţional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natura şi sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare. Via Transilvanica trece prin zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică şi natural”, potrivit comunicatului de presă.

Luna trecută au fost inaugurate cele mai noi tronsoane Via Transilvanica

Pe 30 iulie au fost inaugurate cele mai noi tronsoane Via Transilvanica, din judeţele Mureş şi Harghita. Este vorba, conform oficialităţilor, despre 285 de kilometri nou marcaţi. În total, traseul are 685 de kilometri, din 1.000, cât presupune proiectul.

La inaugurare, care a avut loc în staţiunea Sovata, a participat şi ambasadorul Marii Britanii, care a contribuit la zidirea unei borne kilometrice.

„Noi, în Marea Britanie, avem aceste drumuri peste tot, drumuri care unesc ţara noastră. Şi dacă este posibilitate să facem concediu, e ceva pentru sănătate şi sănătate personală şi este ceva şi pentru ţară”.

Odată cu inaugurarea noilor tronsoane a fost lansată şi aplicaţia pentru mobil Via Transilvanica. Aceasta este disponibilă pentru descărcare gratuită în AppStore şi PlayStore, cu versiuni pentru Android, respectiv iOS.

Ce localităţi bifează traseul Via Transilvanica. Drumul, foarte atent marcat

Via Transilvanica urmează să fie marcată cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită orientarea călătorului pe parcurs. Traseul este marcat în culorile specifice: portocaliu şi alb (săgeata portocalie pentru direcţia Drobeta Turnu‑Severin şi albă pentru direcţia Putna). Marcajul specific este un T portocaliu, într‑un cerc de aceeaşi culoare, pe un fundal alb. Trecerile de drumeţi (pietoni) vor fi semnalizate cu tăbliţe specifice, la fel că avertismentele întâlnite pe traseu. La fiecare kilometru, o bornă kilometrică din andezit, cu logoul VT şi o sculptură (realizate de sculptori studenţi) va arăta kilometrul la care se afla călătorul.

Adauga un comentariu