International

Ce mai mare operatiune antidrog din istorie! Zeci de avioane si mii de animale au fost consficate

Publicat: 22 feb. 2019
1

Cel putin 26 de persoane au fost arestate in Brazilia, iar 47 de avioane au fost confiscate intr-o operatiune de destructurare a unei retele de traficanti de droguri suspectati ca au transportat din America Latina noua tone de cocaina in doi ani, in special spre Europa si SUA, relateaza AFP. Politia federala a precizat intr-un comunicat ca 400 de agenti au fost mobilizati in sapte state braziliene in aceasta vasta operatiune care a vizat 54 de persoane si in cursul careia au fost efectuate 81 de perchezitii, scrie agerpres.ro. Autoritatile locale au dispus de asemenea inghetarea conturilor bancare pentru circa o suta de persoane, precum si confiscarea a 47 de avioane si 13 exploatari agricole, cu peste 10.000 de animale.

Politia federala nu a precizat numarul exact de avioane confiscate pentru moment, dar a trimis AFP o inregistrare video in care se vad cel putin sapte aparate de zbor de dimensiuni mici intr-un hangar. In privinta exploatarilor agricole, o sursa politieneasca a explicat ca o parte dintre ele au fost confiscate pentru ca aveau piste de aterizare folosite pentru transportul de droguri, iar altele pentru ca au fost cumparate cu bani din traficul de stupefiante.

Autoritatile braziliene au cerut de asemenea includerea a sase suspecti pe lista de persoane cautate de Interpol. Ancheta, inceputa in urma cu doi ani, a monitorizat "cel putin 23 de zboruri transportand in medie 400 de kg de cocaina fiecare, in total fiind vorba de peste noua tone". Drogurile erau aduse cu avionul din tari producatoare precum Venezuela, Columbia sau Bolivia, pentru a fi apoi livrate in Brazilia, in Europa si in SUA, dupa escale in Guatemala, Guyana sau Surinam.
Adauga un comentariu