Actualitate

Ce măsuri speciale iau poliţiştii de Florii şi Paşte. Grupurile mai mari de şase persoane vor fi amendate

Publicat: 23 apr. 2021
echipaj de poliție echipat, gata de intervenție
Mobilizare a forţelor de ordine din România în perioada imediat următoare. Direcţia General de Poliţie şi Direcţia Generală de Jandarmi îşi unesc forţele pentru a desfăşura acţiuni la nivelul Municipiului Bucureşti şi nu numai, pentru a preveni şi combate răspândirea virusului Covid-19

Mobilizare a forţelor de ordine din România în perioada imediat următoare. Direcţia General de Poliţie şi Direcţia Generală de Jandarmi îşi unesc forţele pentru a desfăşura acţiuni la nivelul Municipiului Bucureşti şi nu numai, pentru a preveni şi combate răspândirea virusului Covid-19. De asemenea, forţele de intervenţie vor asigura un climat de ordine şi siguranţa publică, premergătoare şi în perioada Sărbătorilor de Florii.

„Poliția Capitalei va acționa în zonele lăcașurilor de cult și cimitirelor dar și zonelor de agrement destinate efectuării picnicurilor sau grătarelor. Aici amintim zona Băneasa, Lacul Morii, Lacul Văcărești. Polițiștii vor fi prezenți în astfel de locații. Scopul nostru nu este să amendăm, ci să prevenim răspândirea virusului”, au transmis vineri, 23 aprilie 2021, în cadrul unei conferinţe de presă autorităţile.

Grupurile mai mari de 6 persoane vor fi sancţionate contravenţional

Conform legislației în vigoare nu este permisă formarea grupurilor mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă contravenţionala între 500 și 2500 lei.

„Reamintim că astăzi programul magazinelor este prelungit. Bucureștenii pot face cumpărături și după ora 18:00 până la ora 20:00″, au mai transmis reprezentanţii DGP şi DGJ Bucureşti.

Se prelungesc restricțiile în București. Rata se infectare se menține peste 4 cazuri la mia de locuitori

În Bucureşti s-a hotărât ca restricţiile care ar fi trebuit să expire sâmbătă, 24 aprilie 2021, să se prelungească. Comitetul pentru Situații de Urgență București este cel care va hotărî luarea acestei decizii. Reamintim faptul că în Capitală rata de infectare este de 4,41 cazuri la mia de locuitori, iar din cauza acestui aspect, în continuare oamenii nu vor avea voie să părăsească locuinţa între orele 22:00-05:00, de luni până joi, iar sâmbăta şi duminică între orele 20:00-05:00.

Prelungirea restricțiilor sunt decise cu o săptămână înainte de Paște. Astfel, locuitorii din Capitală nu vor putea să se bucure pe deplin de această mare sărbătoare.

Dr. Valeriu Gheorghiță vorbeşte despre rata de vaccinare din Bucureşti

În Bucureşti rata de vaccinare a ajuns la 23%, iar pentru a scăpa de restricţii trebuie să fie o rată de imunizare de 60% din toată populaţia. Această afirmaţie a fost făcută marţi de către Valeriu Gheorghiţă, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19.

”Pe măsură ce ritmul de vaccinare este în creștere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate și astfel să avem județe în care să putem atinge mai repede pragul de imunizare colectivă”, spune medicul.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 îşi doreşte ca ”demersurile particulare de vaccinare” precum în Timiș, să se poată menţine în cât mai multe judeţe, unde este prezentă posibilitatea de a organiza, unde sunt resurse umane la dispoziţie pentru a uşura accesul la vaccinuri.
Adauga un comentariu