Actualitate

Ce MESAJ le-a TRANSMIS Ministerul Educatiei tinerilor ieseni medaliati cu AUR – FOTO

Publicat: 08 aug. 2018
1

"Lotul olimpic al Romaniei, prezent la a XV-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie, a obtinut, continuand traditia impusa in anii precedenti, rezultate exceptionale: trei medalii de aur si o medalie de argint. Performanta a plasat Romania pe primul loc in clasamentul pe natiuni.

Elevii laureati cu aur sunt Bianca Elena Solomon (Colegiul National „Costache Negruzzi” din Iasi), Andrei Sandu (Colegiul National din Iasi) si Manuel Cristian Fosalau (Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi). La fel ca la editia de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) a cucerit medalia de argint.

Echipa Romaniei a fost insotita de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean si Dorin Fiscutean de la Colegiul National din Iasi. Selectia a fost realizata pe baza rezultatelor inregistrate la Olimpiada Nationala de Geografie 2018. Pregatirea lotului s-a desfasurat la Iasi.

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Geografie a fost organizata de Canada, la Universitatea Laval Québec, in perioada 31 iulie – 6 august, cu participarea a peste 160 de elevi din 43 de tari.

Felicitari!" se arata in postarea publicata pe pagina de Facebook a Ministerul Educatiei Nationale-Romania.

Sursa FOTO:  Ministerul Educatiei Nationale-Romania

Adauga un comentariu