News Flash:

Ce minuni poti face din pepene

1 Septembrie 2009
1599 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce minuni poti face din pepene
Afisat la 10:09

Fresh cu gheata maruntita

Ingrediente: o felie de pepene de 300 g, 5 cuburi de gheata.
Preparare: Se taie miezul felii (doar partea rosie) si se curata foarte bine atat de samburii albi, cat si de cei negri.
Doua feliute se pastreaza intregi, iar restul se paseaza cu furculita sau se mixeaza, pana devin un suc consistent.
Acesta se pune intr-un pahar inalt, apoi se adauga feliile intregi si cuburile de gheata sfaramate. Se bea cu paiul.

Frigarui cu mozzarella si cu menta

Ingrediente: o felie mare de pepene, o bucata de mozzarella de 400 g, cateva frunze de menta, 4 bete pentru frigarui.
Preparare: Se taie miezul de pepene in cuburi de 3-4 cm si se curata de samburi.
La fel se taie si mozzarella, apoi se asaza pe betele de frigarui, alternativ, cate o bucata de pepene si cate una de branza.

Pepene cu inghetata

Ingrediente: doua felii de pepene rosu, o cutie de inghetata de 500 g.
Preparare: Se scoate miezul de pepene, se curata de samburi si se taie in cubulete de 2 cm.
Acestea se impart egal in patru sau in sase castronele pentru inghetata, apoi se pun deasupra lor cate doua sau trei cupe de inghetata.
Se servesc la desert.

Cocktail cu feta si cu nuci

Ingrediente: o jumatate de pepene rosu, 500 g de branza feta, 100 g de miez de nuca.
Preparare: Se scoate miezul din pepene cu ajutorul unei cupe de inghetata, astfel incat sa arate ca niste mingiute.
Branza feta se taie in cubulete, iar fiecare sfert de miez de nuca se taie in doua.
In 6 pahare mari, cilindrice, se asaza alternativ bile de pepene si cuburi de branza.
Deasupra se pun bucatele de nuca.

Specialistii in preparate culinare au creat dintr-un pepene un castron pentru salata din fructe. Arata spectaculos si este destul de usor de facut, daca te pricepi cat de cat la treburile bucatariei. Daca te pregatesti sa organizezi o petrecere, fura-le modelul! Te asiguram ca iti vei impresiona invitatii cu un astfel de cos. Pe langa faptul ca arata bine, da o aroma speciala salatei si nu trebuie salat la final.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014150 (s)