Ce ne facem cu durerile de spate

Publicat: 03 mai 2010
6

Durerile de spate pot fi de multe tipuri si pot fi un simptom de la o serie de probleme diferite, variind de la un prejudiciu minor, cum ar fi un muschi incordat, la traumatisme majore. Cunoscuta in termeni medicali ca dorsalgia, durerea de spate este extrem de comuna si ne afecateaza pe toti la un momenta dat.
Durerile de spate pot radia uneori in alte parti ale corpului, afectand gatul sau diferite nivele ale membrelor.

Tratarea la domiciliu a durerilor de spate

Tratamentul pentru durerile de spate depinde de cauza. In general, puteti incerca cateva remedii la domiciliu:
– aplica o compresa calda sau rece folosind o sticla cu apa fierbinte sau un pachet de gheata
– o baie fierbinte ajuta de obicei, stai in cada cu apa fierbinte pentru cateva minute
– fa cateva exercitii cu scopul de a intari musculatura spatelui. Exercitii de intindere simpla sunt de asemenea utile, atat atunci cand aveti o durere de spate, cat si în mod regulat
– incercati sa va relaxati si sa evitati stresul mental si efortul fizic pe spate
– masajul este foarte bun, insa acesta trebuie facut de un profesionist, dar o poate face si un membru al familiei atat timp cat nu foloseste forta excesiv. De preferinta acet lucru trebuie realizat folosind ulei pentru masaj, cum ar fi cel de eucalipt.
– vitamina C si suplimentele de calciu pot ajuta, dar adresati-va medicului inainte de a le utiliza
– taie trei felii de cartofi si pune-le pe zona afectata

Obezitatea este un factor major ce provoaca durerile de spate. Prin urmare este important sa reduceti consumul de grasimi nesanatoase, limitati consumul de cofeina, alcool si tutun. Mancati cat mai multe fructe si legume, in special varza, conopida si salata verde. Dieta ar trebui sa contina de asemenea toate vitaminele si mineralele necesare, dar in special urmatoarele: calciu, fosfor, vitamina C şi vitamina D
Produsele lactate, impreuna cu fructele si legumele ar trebui sa va asigure suma necesara pentru aceste substante. In plus, mancati mai multe proteine si carbohidrati, este o dieta buna pentru durerile de spate.

Exista multe tipuri diferite de tratament pentru durerile cronice de spate, in functie de cauza durerii. Optiunile disponibile includ diferite tipuri de medicamente, de la analgezice la medicamente anti-inflamatorii, fizioterapie, iar in cazuri grave chiar si o interventie chirurgicala.

In orice caz, daca durerile de spate persista sau daca nu va trec cu ajutorul remediilor, consultati un medic specialist.

Adauga un comentariu