Religie

Ce nu ai voie sa faci in Duminica Invierii la catolici

Publicat: 30 mart. 2018

Anul acesta, Pastele catolicilor cade cu o saptamana inainte de cel ortodox, iar ortodocsii sarbatoresc in acea duminica Floriile.

Ce sa nu faci de Pastele catolicilor

Chiar daca nu esti catolic, trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Iata ce nu ai voie sa faci in Duminica Invierii la catolici! Nu ai voie sa arunci apa in care ai tinut busuiocul cu o zi inainte, iar daca esti fata este bine sa te speli pe fata cu acea apa despre care se spune ca purifica. Nu uita sa coci paine sau alte produse asemanatoare in aceasta zi. Este singurul lucru permis in Duminica Floriilor, caci nu se munceste.

Nu e bine sa iei in deradere Pastele Catolicilor sau sa porti discutii aprinse cu privire la veridicitatea sarbatorilor. Cei care pangaresc cele crestine in Duminica Floriilor uitandu-se in ograda celorlalti vor avea parte de necazuri.

In sambata sau chiar si in duminica Floriilor, copiii colinda din casa in casa la sate cu crengute cu flori. Se spune ca daca nu ii primesti nu primesti nici slava lui Dumnezeu in viata ta.Nu uita sa duci la biserica ramuri de salcie. Acestea, odata sfintite, pot fi folosite in scopuri terapeutice, spun etnologii.

In trecut, batranele se legau cu ramurile de salcie ca sa nu le mai doara salele. Crengutele de salcie se pun in fata unei icoane cu Maica Domnului tinandu-L in brate pe Iisus Hristos sau in fata unei icoane care Il reprezinta pe Hristos rastignit.

Timp de o saptamana, pana la Duminica Invierii, se spun rugaciuni speciale in fata icoanei ”impodobite” cu ramuri de salcie sfintite. Pastele Catolicilor pica pe 1 aprilie, iar acea zi este dedicata Floriilor la ortodocsi. Pastele ortodox are loc pe 8 aprilie 2018.

preluat de pe teoloading...

Adauga un comentariu