Culinar

Ce nu se ştia despre pipote de pui

Publicat: 14 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce nu se  ştia despre pipote de pui

Poată că, de multe ori când gătim, oferim prioritate anumitor produse, mai ieftine sau mai scumpe, care arată mai bine… Este posibil să evităm astfel produse foarte utile și benefice sănătății, precum pipotele sau inimile de pui… În acest articol vei afla de ce este bine pentru sănătate să consumi pipotele de pui.

DE CE TREBUIE SĂ MÂNCĂM PIPOTE DE PUI?

1. Sorbent natural

În medicină tradiţională pipota ocupa un loc de cinste, pentru că are proprietatea de a atrage în sine toxinele care cauzează intoxicaţiile alimentare. Adică, nu este doar un aliment, ci şi un medicament, care spre deosebire de antibiotice nu omoară microflora stomacului şi nu dăunează sănătăţii.

2. Stimulează creșterea la copii

Zincul este un element indispensabil pentru creşterea oaselor la copii, care poate fi găsit abil în pipote. Iată de ce acestea sunt recomandate pentru copii. În plus, zincul întăreşte unghiile şi părul.

3. Întinerește pielea

Conţinutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului, lucru care previne îmbătrânirea şi apariţia tumorilor. În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna funcţionare a glandei tiroide şi care măreşte longevitatea. Consumând pipote vei putea rămâne mult timp tânără şi sănătoasă.

4. Conține multe vitamine

Pipotele conţin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu şi mangan. Prin simplul consum al lor îţi vei umple organismul cu vitamine şi substanţe utile, lucru care va permite organismului tău să funcţioneze perfect! În plus, fierul din acest produs va ajuta persoanele care suferă de anemie.

5. Leac pentru rinichi

Puţin ştiu asta, însa stratul de pe pipote, care de obicei este înlăturat şi aruncat, constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Pentru aceasta acest strat se spala bine, se usucă şi se consuma sub formă de praf.

Mulţi oameni nu ştiu cum trebuie gatite corect pipotele. Dacă pasărea este tânăra – 40 de minute de fierbere sunt suficiente, iar dacă este bătrână – atunci va fi nevoie de 2 ore fierbere. Acest timp este necesar ca pipota să-şi piardă duritatea.

Atunci când cumperi pipote, atrage atenţia la aspectul lor. Ele trebuie să fie curate şi să lucească. Ele pot fi fierte, înăbuşite sau prăjite cu sos barbeque şi verdeaţă. Nu sunt doar gustoase, dar şi sănătoase!

Adauga un comentariu