News Flash:

Ce nu stiai despre usturoiul verde

15 Mai 2010
2266 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe langa varianta sa uscata, mai exista usturoiul de primavara, care nu doar protejeaza de boli, dar ajuta si la detoxifierea organismului. Proprietatile ­usturoiului sunt recunoscute de mult timp si i-au adus renumele de „medicament-minune". Usturoiul tanar are aceleasi calitati si aduce, în plus, beneficii caracteristice plantelor tinere. Daca nu ar fi cules primavara, usturoiul ar forma în pamant bulbii pe care îi consumam indiferent de anotimp si care se recolteaza la mijlocul anului. Spre deosebire de cateii de usturoi, planta tanara este mai frageda, mai suculenta si mai putin iute. In plus, este proaspata si ­suta la suta naturala. Mirosul si iutimea mai blande tin de faptul ca usturoiul verde contine mai putini compusi cu sulf, care cauzeaza aceste efecte. Ei se elibereaza prin zdrobirea plantei si au si efect dilatator asupra vaselor de sange, scazand tensiunea arteriala. Protejeaza de inflamatii Usturoiul uscat si cel verde sunt surse de alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, si de substante cu rol antiinflamator, antiviral si antifungic. Acestea ajuta sistemul imunitar în protejarea organismului de infectii si de ­boli, inclusiv de cancer. O cura de trei luni cu usturoi verde, consumat seara, fortifica organismul si previne aparitia cancerului, potrivit studiilor. Preparatele pe baza de usturoi sunt folosite si în tratamentele cosmetice. ­Alicina se formeaza în usturoi atunci cand acesta este taiat marunt sau zdrobit. Contine fitohormoni cu efect detoxifiant In plus fata de usturoiul uscat, planta verde contine si fitohormoni. Acestia sunt substante cu structura chimica similara hormonilor, care se gasesc în toate plantele tinere. Ei actioneaza asupra receptorilor din tesuturi si glande printr-un reglaj fin al functionarii lor si prin detoxifiere. Poate da arsuri stomacale Persoanele care au afectiuni gastrice trebuie sa consume usturoiul cu moderatie, pentru ca poate provoca arsuri stomacale. De asemenea, cele hipotensive trebuie sa evite excesele, pentru a nu-si scadea, suplimentar, valorile tensiunii arteriale. In ce mancaruri se foloseste Din usturoiul verde poti folosi atat tulpina alb-verzuie, cat si frunzele, daca nu sunt ofilite. Il poti folosi în salate, similar cepei verzi sau la prepararea sandvisurilor. De asemenea, îl poti adauga în preparate cum ar fi tocanitele, supele, fasolea verde sau cartofii fierti. Este de preferat sa faci acest lucru dupa ce ai luat mancarea de pe foc, pentru ca planta sa nu-si piarda din calitati. Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile sale curative. Apare frecvent întrebarea: usturoi verde sau usturoi uscat? Atat cel verde, cat si cel uscat au efecte benefice pentru inima, circulatie, vase de sange, infectii, imunitate etc. Diferenta între usturoiul crud si cel uscat consta în faptul ca cel verde este mult mai perisabil. Cel uscat poate fi pastrat vreme îndelungata si în acest fel putem beneficia de el si în anotimpul rece. Beneficii Consumat crud si zdrobit, elibereaza substante active în cantitate maxima.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016117 (s)