Cancan ultimă oră

Ce pedeapsă riscă Victoraș Micula după ce a pretins că este polițist

Publicat: 20 oct. 2020
Victoraș Micula
Victoraș Micula

O întâmplare de acum doi ani îi poate aduce o pedeapsă grea lui Victoraș Micula. Acesta, în noiembrie 2018, a alertat oamenii legii cu privire la faptul că un rival de-al său s-ar fi urcat sub influența băuturilor alcoolice la volanul autoturismului. Polițiștii l-au prins pe acesta în flagrant. La percheziția corporală ar fi participat și Victoraș Micula. Acesta s-ar fi deghizat în polițist. Acesta lucru a fost posibil după ce a primit mai multe pise vestimentare de la un agent.

Pe lângă această întâmplare, se pare că fiul lui Viorel Micula ar fi avut acces ilegal la sistemul informatic, mai exact la bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În acest caz, excentricul tânăr este acuzat de instigare la divulgare a informațiilor secrete de serviciu și uzurpare de calități oficiale.

”În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema «Poliția Română», precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor

Câți ani de închisoare riscă Victoraș Micula

Procurorul Cristi Ardelean a fost contact pentru a vorbi despre acest caz. Acesta a dezvăluit faptul că infracțiunea comisă de Victoraș Micula ar putea fi pedepsită cu închisoare de la doi la șapte ani. Momentan, ancheta fiind abia în stadiu incipient, nu se poate spune dacă acesta va primi pedeapsă cu executare sau cu suspendare.

„Am încadrat-o ca infracțiune. Pedeapsa este de la 2 la 7 ani. se apreciază de instanță. În lege nu scrie dacă executare sau suspendare. Deocamdată ancheta este într-o fază de început. Din probleme administrate în cauză rezultă că ar fi săvârșit infracțiunea. Dar urmează abia la finalizarea anchetei să aflăm ce și cum.”, a spus procurorul Cristi Ardelean.

Vlăduța Lupău, căutată în bazele de date de către Victoraș Micula

Se pare că în aria de interes a lui Victoraș Micula s-ar fi aflat și Vlăduța Lupău. Excentricul tânăr ar fi încercat să găsească date despre aceasta dar și despre membrii familiei ei în bazele de date ale MAI.

”În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeași încăpere unde își desfășura activitatea suspecta Ile Camelia, și anume în Poliția Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezența unei persoane aflate în cercul său relațional, cu folosirea userului și parolei numitei Ile Camelia, care și-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depășirea limitelor autorizării permise agentului de poliție Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, în scopul de afla date confidențiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Acțiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliției Mun. Oradea”, se arată în răspunsul Parchetului Bihor.

Adauga un comentariu