Stiri

Ce pensie are Traian Basescu? Anuntul facut chiar de fostul presedinte al Romaniei

Publicat: 12 oct. 2018

Fostul presedintele Traian Basescu a facut declaratii uluitoare despre pensia lui, facand comparatie cu cea a tortionarului Ioan Ficior, condamnat la inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii. In conditiile in care Ioan Ficior avea pensia de 5.500 de lei, Traian Basescu, fost presedinte de stat, fost comandant de nava si fost primar general a iesit cu o pensie de 2.980 de lei.

 ”Guvernul asta a avut doua linii – salarii si pensii. Sa stiti ca la amandoua a dat teapa. Marirea de 25% s-a facut mutand controbutiile, iar in ceea ce priveste pensiile…Sunt pensionar, trebuia sa primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit ca a ramas ca ne mareste Olguta pensiile in 2019”, a spus, joi seara, la B1, fostul presedinte Traian Basescu.

 Acesta a comentat si sistemul pensiilor speciale acordate in Romania.  ”Am iesit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de nava, fost ministru, fost primar general, fost presedinte. Cu asta am iesit, va aduc fluturasul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru ca e la pensii speciale. Deci, un fost presedinte are o pensie mai mica decat…Daca ai fost 10 ani presedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de nava, ai 2.980, daca ai fost tortionar, iesi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Basescu, citat de Adevarul.ro.

Basescu a spus ca noua Lege a pensiilor nu rezolva problema sistemului, daca nu va rezolva si chestiunea pensiilor speciale pe care le catalogheaza drept ”furt din bani publici”.loading...

Adauga un comentariu