National

Ce pensie primești daca ai muncit mai puțin de 15 ani. Condiția e să fi cotizat măcar 10 ani

Publicat: 16 iul. 2021
Pensie muncit mai puțin de 15 ani
Persoanele care au cotizat minimum 10 ani la stat vor primi o pensie minimă

Pensie pentru cei care au muncit mai puțin de 15 ani. În situația de față sunt vizați cei care au cotizat la stat între 10 și 15 ani. Statul s-a gândit și la acești români care vor primi o pensie minimă. Aceasta se va stabili în funcție de salariul minim brut și de stagiul de cotizare.

Anunț important pentru mii de români. În cazul de față sunt vizați cei care au cotizat între 10 și 15 ani la stat. Așadar, persoanele care au muncit între 10 şi 15 ani vor încasa o pensie minimă. Aceasta va fi stabilită în funcţie de stagiul de cotizare realizat, într-un procent de 40% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

La aceasta se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat între 11 ani şi 14 ani inclusiv. Așadar, acum pensia românilor va depinde în mare măsură de numărul de ani în care au cotizat la stat.

Pensie pentru cei care au muncit mai puțin de 15 ani

Modificările din noua Lege a pensiilor vor face diferența între cei care au cotizat la stat între 10 și 15 ani și cei care au cotizat peste 15 ani. Astfel, cei care au cotizat mai puțin de 15 ani vor primi o pensie minimă, stabilită, într-un procent de 40% din salariul minim brut pe țară garantat. Totodată, pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară garantat.

„Persoanele cu vechime de minim 15 ani primesc 45% din salariul minim brut pe țară. Pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la dată întrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară.

În cazul în care, din calculul pensiei rezultă o suma mai mare, atunci persoană o va primi pe aceasta. Formula a fost introdusă pentru a remedia o inechitate prevăzută de legislația în vigoare. Din cauza acesteia nu se făcea nicio diferențiere în funcție de anii lucrați între beneficiarii de pensie minimă. Adică, în practică se ajunge în situația în care un pensionar care a lucrat 12 ani, spre exemplu, să primească la fel cu unul care a lucrat 35 de ani, dar pe salariul minim pe economie”, prevede textul noii Legi a pensiilor.

În cazul persoanelor cu o vechime mai mică de 10 ani și grad de handicap, pensia minimă se stabilește într-un procent de 40% din salariul minim brut pe țară, așa cum prevede nouă Lege a Pensiilor.

Ce bani primesc cei cu pensie de urmaș

Se menține în continuare pensia de urmaș, dar apare ca o noutate de-acum înainte ajutorul pentru soțul pensionar supraviețuitor. Astfel, într-un cuplu de pensionari, în cazul decesului unuia dintre aceștia, soțul supraviețuitor va primi un ajutor financiar în plus. Acesta va fi în cuantum de 25% din pensia partenerului de viață decedat.

„Pensia de urmaș se menține și, în plus față de actualele prevederi, apare o nouă prestație. Este vorba de ajutorul pentru soțul pensionar supraviețuitor, care va primi 25% din pensia soțului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie”, se mai menționeaza în actul normativ.

A;adar, vor avea pensie și cei care au muncit mai puțin de 15 ani, însă va fi raportată la salariul minim brut pe economie.
Comentarii
 • Sunt doar vorbe n vint aruncate la intimpla re,,, acuma înainte de alegeri,, deci nu cred ca vor primi pensii și acești oameni amariti care au lucrat mai puțin de 15 ani!

 • 2 ani si 4 luni pompier militar, 5 ani angajat la stat 4 ani student, 11 ani angajat la stat, 3 ani am lucrat cu contract in RFG pentru care am platit 20000 de marci impozit Statului Roman. Am primit prima pensie 308 lei. Dupa aproape 20 de ani de contestatii trimise de avocati la Casa de Pensii, primesc 650 lei pensie. E CORECT ?

 • Eu am muncit la cap 29 de ani 3 ani la Brașov cînd am esit la pensie în 2016 mi sa calculat 22 de ani 7 luni și 5 zile din care primesc pensie 800 lei trăim din ei 2 persoane bolnavi ne ploua n casa cu rate de plătit dau 6 milioane pe luna suntem săraci ne culcam zile întregi ne mîncati primăriea nu știe Cum stau eu am făcut scris la visuri la cheie sa vina sami facă casa ca se darîma pe noi și primăriea ea trimes înapoi vreau sa vina un delegat împreuna cu televiziunea din București sa vadă situoatiiea mea

 • Buna ziua!Am lucrat timp de 14 ani 3 schimburi,inclusiv sâmbătă,duminică si sărbătorile legale,acest lucru ma va ajuta în vreun fel la calculul pensiei…a vechimii?

 • Stat român ANTICRIST care și-a vindut țara cu romăni cu tot în timp ce dă cetățenia romănă la turci musulmani la care le-am plătit bir In aur sute de ani, în oameni, și în produse. Ce face glorioasa Biserică ortodoxă ROMĂNĂ”NAȚIONALĂ”?
  Ce știe mai bine, DOARME și ne bate toaca în urechi. Ne amețește cu povești că ce ai voie și ce n-ai voie la sărbătoarea X. Sunteți de plins. V-ați renegat pe cel mai minunat dintre tați. Pe „Dumnezeu”. L-ați înlocuit cu un schizofrenic de care vă bateți joc. Și ce va urma? Uitați-vă la greci, de exemplu…Luminița de la capătul tunelului? Da nu vreți LUMINĂ. Și aia e prea mult pentru voi.

 • Acest articol face parte din noua lege a pensiilor. Eu am 13 ani iar la casa de pensii mi s-a spus ca nu am ce cauta dacă nu am 15 ani vechime. Deci unde ma pot adresa ținând cont ca am vârsta de pensionare.

 • La cei care au lucrat 40 ani,au pensie de 1200 lei iar cei care au lucrat 10 ani le da statul 800 lei.Unde-i echitatea?Pensia trebuie calculata la fiecare an cotizat nu la pensie minima,sociala sau alte gaselnite populiste.

 • Sfinta COLIVA si preacuvioasa LUMANARE,dupa ce muncit cu totii peste 30 de ani vechime,ne vor da o amarata de pensie astia de vreo 900 lei amarati sau 1000 lei,iar altii care nu au muncit NICIODATA IN VIATA LOR macar o zi,la 65 de ani le va da statul o pensie MINIMA GARANTATA degeaba de 7-8 milioane vechi.UNDE I DREPTATEA domnilor ,cea inechitabila ?

 • De ce pensionarii de rînd nu primesc pensii speciale ca șmecherii din parlament senat sau deputați legea nu este la fel? Că oricum ei nu fac nimic și dorm ca nesimțiți mănîncă și bea și nui dor nici în cot de nevoiași totul este regizat niște mincinoși.

 • Am lucrat 19 ani la primarie, dupa 1990 si m-am ales cu o pensie(acum dupa marire) de 794,00 lei. Cei cu pensie sociala au mai mult si vor s-o mai si mareasca la 1200 lei.

 • După 29 de ani de muncă am primit o pensie de 540 lei în 2014 ,iar acum abia am 900 lei ! Unde este dreptatea în țara asta? Sunt bolnavă și dau pe medicamente 150lei în fiecare lună! Cu ce-ți plătești datoriile și ce mai mănânci!

 • An prezent primesc pensie de urmas cand trebuie sa depun cerere sa trec la pensia mea si sa primesc 25 / la suta din a sotului pentru mine este o nedreptate pentru ca eu am cotizat 34 de ani si ai mei bani unde sunt astept sa se faca dreptate sa primesc pensia mea + ceva din pensia sotului!

 • Cei 25 la suta din pensia sotului nu se aplica pe legea actuala a pensiilor. Legea care prevede acest lucru va intra in vigoare-daca va intra- abia la 1 septembrie 2021. Si aceasta lege prevede ca sotul supravietuitor priemste 25 % doar daca este pensionar si are stagiul complet de cotizare realizat., daca nu il are nu primeste. POLITICA!!!!

 • CONTRIBUTIVITATEA trebuie sa fie pentru calcularea pensiei ca ai 10 ani 40 ani nu pensii speciale nu salariile pe ultimii 5 ani pentru pensionare

 • Este REVOLTATOR ca ” prostii” care DUPA ZECI DE ANI DE MUNCA -cu PRETUL SANATATII, si FARA DREPTUL LA O BATRANETE lipsita de cosmarul ajungerii la nevoia de asistenta medicala -sa trezesti ca PARAZITII(!!!!) AU DREPTUL LA UN VENIT GARANTAT PRIN VOINTA POLITICIENILOR!

 • Am lucrat 29 ani și am pensie de 800 ron ! Offff doamne unde e dreptate sa lucrezi ca femeie de serviciu la școală nu e ușor credețimă să străngi toate gunoaiele,sa speli toaletele dar ami pare rau ca munca noastra nu este apreciată !

 • Daca cineva a muncit relativ putin …sa zicem 9 ani insa a cotizat la casa de pensii valoarea cotizata de unul care-a muncit 40 de ani dupa care cotizare primeste 3000 de lei pensie cat primeste cel care-a cotizat suma cotizata in 9 ani cat acela care-a cotizat in 40 de ani …ATENTIE ! … aceeasi suma ?

  E PENSIA o POMANA de la stat sau e …calculata in functie de cat a COTIZAT fiecare ?

  De ce-ar primii cel care-a cotizat in 9 ani aceeasi suma pe care-a cotizato altul in 40 de ani … mai putin ( daca inteleg gresit articolul!) adica de ce la aceeasi suma cotizata unul ar primi dupa NOUA LEGE … doar pensie MINIMA ?

  ;)))

 • Buna ziua eu am vechime 10 si am 61 ani pot sa es la pensie ????

 • La mamele cu mulți copiinu se mai gindeste nimeni. A crescut copiii care la rindul lor muncesc pt binele acestei tari iar noi cu ani mai putini lucrați nu mai suntem băgate în seama. Ni s-au luat pina și cei 400 lei pe care ii primeam.

 • Ca sa inlaturati inechitatile la pensii si salarii, toate maririle si indexarile sa se faca in sume fixe nu in procente. Si recalcularile sa se faca dupa aceia-si formula de calcul, fara a schimba modul de calcul timp de 20 de ani, cel putin.

 • Mama are 65 de ani și are 12 ani lucrați, a mers la casa de pensi Teleorman și i sa spus ca trebuie sa aibă minim 15 ani lucrați. Ce trebuie sa facă?

 • AM LUCRAT 27DE ANI ȘI AM O PENSIE DE 800 LIE. CE AS PUTEA SA ÎMI CUMPĂR DE BANI ASTEA PROBABIL COSCIUG VA DORESC SA CĂ ȘI PARLAMENTUL ȘI GUVERNU SA TRĂIASCĂ DIN BANI ASTEA ȘI SA NU UITE CA NOI PROSTIMEA O SA NE RIDICAM ȘI O SA FIE VAI ȘI AMAR DE EI .

 • Am 59 de ani si am 33 ani lucrati si cotizati la stat si 6 COPII pot esi la pensie anticipat ?S au de DREPT? Doresc un raspuns.Va multumesc.

 • Salut,sint pensiomat pe accident de muncă de șase ani în Spania anii de muncă nu se mai iau în calcul, trăiesc în general în Spania am grad de invaliditate de 33%cu însoțitor,am dreptul la o pensie asemănătoare și în România fără să-mi afecteze pe ce-a de aici mulțumesc.

 • Cine nu are dreptul la pensie ca nu are cei 15 ani minim lucrați, statul este obligat sa ii înapoieze toți banii care a contribuit pt pensie, un lucru corect,

 • Am cotizatia integrala ..33 de ani ..16 ani de grupa 1..si am o pensie de 1400 lei…deci…unde i corectitudinea….cum s or calcula l pensiile astea pt noi muritorii de rand???

 • Oameni care au muncit o viata intreaga si primesc pensii de mizerie!Parazitii guvernanti ,,rod”toata ziua la ,,ciolan” isi asigura un trai mai mult decat decent lor si copiilor lor si au si pensii speciale!!Ce nevoie avem de astfel de paraziti?!!Pana cand lumea nu va spune ce este de spus cu voce tare ,pana cand lumea nu va realiza ca puterea este la ei….jigodiile vor continuua sa suga si ultima picatura de speranta a romanilor!!!

 • Am 13 ani cotizati in spania si 15 in Romania la care se mai adauga creo 8 ani pt grupa intai de nunca si a doua si 64 ani… Am dreptul la pensie???

 • Am 13 ani cotizati in spania si 15 in Romania since 8 ca sporuri de grupa intai si a doua… Am 64 ani si great sa stiu daca am dreptul la pensie….

 • Cu 37 ani și 7 luni cotizații am o pensie anticipata de 1154, iar cei care nu au muncit deloc au ajutor de la stat 700 cum se poate

 • Anonim2: Degeaba ne-am frământat noi cu pensiile noastre infime ,ca nici pe acelea nu le primim .În timp ce se scumpesc toate de cate ori de anul trecut .Si binenteles au crescut si taxele.Dar „Pensiile speciale” nu au dispărut .Nu contează la ei ca tara a trecut și încă trece, nu se știe, prin pandemie. Lor sa le meargă banii ,pina or ajunge sa se înece în ei . Ce contează ca alti de abia i-si duc zilele. BA în nemernicia lor, le arde sa ne distrugă si copii cu legile lor imorale ,desfrinate ,pe care ni -le impune Europa .Iar ei ca niște dusmani ai poporului ,le-au votat! i Nu au Dumnezeu ,nu se tem de El ! Ei cred ca Dumnezeu nu-i vede ,nu-i aude.Domnul Iisus sa ne păzească, pt ca Domnul nu se-va lasa batjocorit la infinit cu siguranta

  !!!!

 • ROMANI TARA AM LUAT O IMPRUMUT DE LA COPII NOSTRI.. STITI CINE A SPUS VORBELE ? UN REGE. ATI MUNCIT PENTRU COPII TARA. ACUM PUTETI PLECA IMPACATI.AICI NU E NIMIC DE PIERDUT SAU CASTIGAT. DUMNEZEU SA VA IERTE SI SA NE AJUTE..

 • Este bine că se discută despre drepturi sociale/dar să fie organizat un forum juridic. Pentru eficiență și calitate. Altminteri/ spunem lucruri divergente, incomplete, suferim în singurătate.
  Propun realizarea unei rubrici cu caracter de consultanță juridică/ pe spețe/Cazuri concrete, aspecte identice) .

 • Pe timpuri era plătită vechimea în muncă sporuri etc acum sînt pensii mari la vîrstă de 45 ani alți muncesc pînă la 70 ani ce legi de cacat

 • Majoritatea pensionarilor agricultori cap-isti aflati in plata in aug. 2007 sunt furati de 14 ani prin excluderea lor abuziva de la prevederile legii 250/2007 care prevede cresterea punctajului anual la 0,57255 pentru fiecare an util lucrat.Din cauza analfabetismului functional art.2 din lege a fost interpretat gresit dupa care s-a elaborat si softul gresit.Institutiile la care am apelat pentru remedierea situatiei fac front comun in mentinera starii actuale.Colcaie institutiile statului de analfabeti bine platiti CNPP,CJPTImis,Avocatul Poporului TImis etc.Romania educata afost infranta definitiv de Romania analfabeta.

 • Am opensie de 800 lei si o vechime de 31 de ani la calculare mea facut 22 de ani 7 luni si 5 zile si am o boala din nastere de oligrofrenie gr 1 am fost internat în 1976 la spit de pisihieatrie sapoca si sotiea mea bolnava tot din nastere cu schizofrenie si în anu 1969 a fost internata tot la sapoca unde am fost si eu dar ea eam facut pinsie de handicap cu gr 2 si traim întro saracie ca ne culcam nopti întregi neîncati si ne poua si în casa va rog sami spuneti ce sa fac

 • De cenu raspundeti.. ? Faceti articol care nu e valabil ff urat.
  Dati sperante pe baze eronate .
  Da. .
  Cine a zis ca se ramburseaza banii dati la casa… Vise .. 90.000 de pers sufera de asta . Si f…..si banii luati .
  Am fost furati ..atat . Nepun sa cumparam vekime . Sa ne dea banii dati cu penalizari .. nu za ni ia ..
  Suntem aruncati printre cei care nu au dat 1, leu la egal cu marginalii si golanii
  Dati solutii legale …nu i nf. Aiurea.

 • Sint o persoana cu handicap sever, fara putinta sa muncesc, am 65 ani si sufar de dementa. Statul plateste 30 RON pe luna ca ajutor. Maninc din gunoaie. Va rog ajutati, bosilor.

 • Și este Normal ? După 40 de ani de muncă, cotizați 34 minim,,,ZICE SAR ” pentru că nu am știut ce face patronul ( plătește sau nu plătește la stat cotizația) ,cu salariu minim pe economie să ai pensia ANTICIPAT, TOT că cel care a muncit sau doar a cotizat, 15 ani să aibă aceeași pensie cu ăla cu minim34 de ani cotizați,dar el a muncit 40. Cum vine asta?Patronul nu a plătit cotizația ,eu ce vină am? Anii mei munciți corect, fără medicale să fie tot că cel cu15 ani.Nu este corect.!

 • Am lucrat la stat în șantier castro zece ani și am făcut intrellupere 6 ani și ma m angajat la sc diasil servici srl ca sortator pământ în prezent am 16 ani fara ai 10 ani dar stiu ca total am 26 de ani dar trebuie să aflu total cum fac asta ca am avut și concediu medical oare se scad și acesta vreau să știu că anu care a trecut am fost concediu medical de o lună de lună ca am fost operat acum se calculează total vreau să știu.

 • Dacă știu că am total 26 de ani daca scazi concediile pe care am vrut eu cum rămâne și cum aflu eu 0757890126 E nr meu

 • Cite prostii vorbesc cei ce apartin de ministerul munci la Tv in ultimi doi ani : nu sa vorbit de le Burebista in coace !!! Nu pot spune ca ssunt prosti ! dar sunt pe nicaieri ! nu au ce cauta acolo!

 • Dacă eu am efectuat stagiul militar înainte te angajare, aceasta vechime de 18 luni unde se regăsește unde se aplica, mi-a venit decizia de pensionare anticipat dar nu vad sa am și aceasta vechime
  Multumesc

 • Pe decizia de pensionare, am calculati 45 ani, 6 luni si 20 zile, frumoasele de ele. Am primit fabuloasa pensie de…800 lei! Acuma dupa 12 ani de pensie, primesc 1780 lei. Sincer ma descurc greu cu acesti banuti. Ce pot sa fac? Ca inflatia-bat-o saracia-creste a proasta.Toate se scumpesc, in sfinta prostie.Sanatate si virtute!

 • O idiotenie care nu duce decat la inechitati ! ?Un om care a muncit 35 ani p slariul minim va avea o pensie de 700-800 lei , si unul care a muncit 15 ani va avea 50 % din 2300 = 1150! Numai cretini avem in tara asta! si mai dau si legi tampite! Pentru unul care a muncit 12 ani pe salariul minim ar trebui sa ia pensie pe cat a contribuit = 0.1 …0.2 puncte de pensie adica 140… 300 de lei

 • Eu nu cred. Ca. se da .. este prost interpretat .
  Anii ca anii. Dar e vorpba de cat cotizezi .
  Pai eu am dat ff mult ca bani deci daca eu intr un an aM cotizat cat alta in 3?? Ce parere aveti ?? E rau sa iAU ac bani mai mult sau se compenseaza in ani . Nu stiu .
  Oricum legea se aplica la cei in. Pensie nu la cei fara … Si nu e Constitutional ..din monent ce fiecare cu a . Dat banii

 • Dara. r boala nin legea voastră de incompetenți România că mor bătrânii cu zile la pensie de 1000 lei lunar.sa dați seama de viață mizeria Româneasca

 • Pentru Ninel
  Daca ti au spalat creierul cei fata credinta,sau poate esti si tu ca ei,,sa ti spun eu cum e treaba. In fiecare tara crestin ortodoxa exista multe biserici si catedrale facute cu ajutorul statului. Acestea sunt niste lacasuri de cult in care credinciosii se roaga la Dumnezeu asa cum fac de peste 2000 ani,si prin care slujitorii acestor lacasuri indeamna oamenii la fapte bune. Tu daca esti ateu nu ai cum sa stii asa ceva daca nu te duci macar din curiozitate la slujbe duminica sa te convingi. Concluzia e ca daca un popor nu are cultura in toate domeniile e un popor primitiv si inapoiat. Tu chiar crezi ca n ai pensia mare din cauza Catedralei? Dar cei cu pensiile si salariile nesimtite cum e? Ei de ce au venituri mari ca tot in tara asta traiesc? Mai gandeste si tu cu capul tau daca reusesti si deschide ochii sa vezi realitatea.

 • Eu nu stiu cum sunt cei care au 50-60 ani si au vechime 8-10 ani vechime.Cred ca le au placut mult sa munceasca. Ce pretentii mai vor la pensie? Cei care au 30-40 ani vechime ce sa mai zica?

 • Pentru Ninel
  Daca ti au spalat creierul cei fata credinta,sau poate esti si tu ca ei,,sa ti spun eu cum e treaba. In fiecare tara crestin ortodoxa exista multe biserici si catedrale facute cu ajutorul statului. Acestea sunt niste lacasuri de cult in care credinciosii se roaga la Dumnezeu asa cum fac de peste 2000 ani,si prin care slujitorii acestor lacasuri indeamna oamenii la fapte bune. Tu daca esti ateu nu ai cum sa stii asa ceva daca nu te duci macar din curiozitate la slujbe duminica sa te convingi. Concluzia e ca daca un popor nu are cultura in toate domeniile e un popor primitiv si inapoiat. Tu chiar crezi ca n ai pensia mare din cauza Catedralei? Dar cei cu pensiile si salariile nesimtite cum e? Ei de ce au venituri mari ca tot in tara asta traiesc? Mai gandeste si tu cu capul tau daca reusesti si deschide ochii sa vezi realitatea.

 • Am 52 de ani și 35 de muncă, există vreo speranță de pensionare înainte de 65.Grupa până când s-a dat(până în ce an) .Toată perioada am lucrat in 3 schimburi

 • Am lucrat la. Stat 35 de ani și am ieșit la pensie cu 750 lei în anul 2021 în luna februarie nu am primit niciun răspuns de ce am pensie așa de mică Am muncit foarte greu am 59 de ani cine ma poate ajuta sa mi se.faca dreptate mulțumesc aștept răspunsul

 • Uni au muncit la patroni
  Iau angajat pe termen nelimitat
  Omul știa că e angajat ,și nu era
  Sa închis firma
  Și abia când și-a depus dosarul de șomaj a aflat că în loc de 5 ani are numai 2ani și 4 luni
  Ce vină au muncitori dacă sau dat atâta drepturi patronilor
  Mulți au muncit 10 ,15 ani și sau pierdut ani prin birocrație
  Când mergi să îți faci dosarul afli că nu ai suficienți ani să te pensioneze
  Chiar e bună această lege

 • Uni au muncit la patroni
  Iau angajat pe termen nelimitat
  Omul știa că e angajat ,și nu era
  Sa închis firma
  Și abia când și-a depus dosarul de șomaj a aflat că în loc de 5 ani are numai 2ani și 4 luni
  Ce vină au muncitori dacă sau dat atâta drepturi patronilor
  Mulți au muncit 10 ,15 ani și sau pierdut ani prin birocrație
  Când mergi să îți faci dosarul afli că nu ai suficienți ani să te pensioneze
  Chiar e bună această lege

 • Pentru români, nu sunt banii de pensii dar pentru nemții pecați dincolo se gasesc surse sa li se dea bani cu sacul pe DL118/1990, (DL- decret lege) RUȘINE, și vă mai mirați de ce pleacă tinerii din țară,….?!!!

 • Am 35 de ani de munca si am esit la pensie cu 800 de roni în anul 2015 pe legea 263 acum am 70 de ani cum mă descurc ? Căci sunt operat pe cord deschis de medicamente ce sa mai vorbim ? Traim la limita sărăciei.ce sa facem ? Căci nea adus la disperare .

 • Bună ziua,soția mea are 11 ani și 2 luni vechimein câmpul muncii,avem 4 copii are vârstă de 66 de anipe lângă asta mai are un handicap de gradul 1 și as vrea sa știu dacă poate avea dreptul la pensie de drept ,ptr ca am fost la casa de pensii și mi sa spus ca este data o lege în privința așat dar nu se aplica ,as dorii un răspuns va mulțumesc

 • Bună ziua,soția mea are 11 ani și 2 luni vechimein câmpul muncii,avem 4 copii are vârstă de 66 de anipe lângă asta mai are un handicap de gradul 1 și as vrea sa știu dacă poate avea dreptul la pensie de drept ,ptr ca am fost la casa de pensii și mi sa spus ca este data o lege în privința așat dar nu se aplica ,as dorii un răspuns va mulțumesc

 • Dacă eu am 50 de ani de muncă și 30 de ani vechimine, cam ce pensie vrei sa iei? Poate 200lei Mulțumită?
  Deci trebuie sa mai muncești vreo 25 30.Cine știe poate îți vine cheful la bătrânețe, dacă la tinerețe nu și avut chef de muncă.

 • Dacă eu am 50 de ani de muncă și 30 de ani vechimine, cam ce pensie vrei sa iei? Poate 200lei Mulțumită?
  Deci trebuie sa mai muncești vreo 25 30.Cine știe poate îți vine cheful la bătrânețe, dacă la tinerețe nu și avut chef de muncă.

 • E un anunț care a mai apărut anul trecut ; ma interesează când intra an vigoare acest proiect de lege al pensiilor !? Toată lumea deja comentează și cea mai mare parte e nemulțumita Referindu-se ca de obicei “la capra vecinului “! Fiecare se încadrează intr-un format care al reprezintă personal și prin urmare : “ de citi bani , atâta peste “! Ne interesează când intra an vigoare ! Mulțumesc !

Adauga un comentariu