Stiri si curiozitati

Ce pensie speciala primeste Nadia Comaneci de la Stat. A fost depasita de o alta sportiva

Publicat: 11 oct. 2018

Nadia Comaneci, una dintre cele mai mari gimnaste ale Romaniei, primeste de la statul roman o pensie speciala, pentru a-i fi onorate rezultatele deosebite realizate de-a lungul carierei sale. Nadia a reusit sa obtina un punctaj perfect la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, unde tabela electronica a afisat 1.00, deoarece nu putea arata nota maxima, si anume prima nota de 10 din istoria competitiei.

Nadia Comaneci detine cinci medalii olimpice de aur si este considerata ca fiind una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii. Sportiva a devenit prima gimnasta care a obtinut scorul perfect de zece la olimpiada, de sapte ori, castigand pe deplin titlul de „Zeita de la Montreal”. Dupa ce si-a incheiat cariera in gimnastica, Nadia si-a mutat domiciliul in Statele Unite ale Americii, acolo unde traieste alaturi de sotul sau, Bart Conner, si de baietelul lor, Dylan.

Ce pensie primeste Nadia Comaneci

Conform informatiilor oferite de Kanal D, gimnasta de renume primeste o pensie speciala de la Statul Roman, in valoare de 13.149 de lei in fiecare luna, pentru rezultatele sale extraordinare obtinute in meseria ce a facut-o celebra si apreciata de mii de oameni. Totusi, suma primita de Nadia Comaneci de la Stat in acest sens nu este cea mai mare. Celebra gimnasta se claseaza pe locul doi din acest punct de vedere, canotoarea Veronica Cochelea primind lunar suma de 15.080 de lei, potrivit aceleiasi surse.loading...

Adauga un comentariu