News Flash:

Ce pericole ascund dietele de vara

15 Iunie 2010
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
Specialistii sustin ca regimul pe baza de pepene rosu este cea mai sanatoasa si la îndemana alternativa atunci cand vrem sa slabim în perioada caniculara.

Otetul de mere este potiunea-minune la care recurg unii dintre noi atunci cand vor sa scape de kilogramele inestetice într-un timp destul de scurt. Potrivit Gandul.info, medicii nutritionisti atrag atentia ca nu trebuie abuzat de acest regim, deoarece otetul este foarte acid si poate duce la aparitia gastritelor si a hiperaciditatii gastrice. O alta dieta de baza în sezonul estival se bazeaza pe fructe, dar nu întotdeauna rezultatele sunt cele scontate. Dimpotriva, ea poate duce la îngrasare, daca nu facem alegerile potrivite. Un bun exemplu este pepenele rosu, care contine în proportie de 90 la suta apa. Aceasta dieta nu pune în pericol organismul. Pepenele rosu detoxifica organismul, regleaza nivelul hormonal si întareste sistemul imunitar. In plus, fructul ofera organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a face fata temperaturilor ridicate. Pepenele galben are un continut mai ridicat de fructoza, comparativ cu cel rosu.

Pe timpul verii trebuie sa evitam dietele care au un continut proteic ridicat, deoarece organismul nu poate asimila si arde cantitatile mari de proteine. Corpul are nevoie de cat mai multa apa, în perioada de canicula, asa ca specialistii recomanda taierea de pe lista a alimentelor care contin grasimi, proteine si carbohidrati, precum pastele sau painea. Specialistii recomanda mentinerea unui consum limitat de sare, de aproximativ trei grame pe zi, adica un varf de lingurita, deoarece sarea accelereaza eliminarea lichidelor din organism, iar riscul deshidratarii este destul de ridicat. Nutritionistii spun ca cel mai mare aport de sare din organism provine din mancarurile procesate, din mancarea de la restaurante si preparatele fast-food-uri. Atunci cand dorim sa urmam o dieta bazata pe supe sau legume, nutritionistii recomanda evitarea supelor la plic sau a legumelor congelate, deoarece acestea contin sodiu "ascuns". Ardeii, ceapa verde, fasolea verde, dovleceii, castravetii, salata verde, telina, mazarea, vinetele, piersicile, perele, nectarinele, prunele si smochinele crude sunt alimentele-vedeta ale acestui sezon.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3146 (s) | 22 queries | Mysql time :0.196431 (s)