Magazin

Ce pericole ascunde consumul de floricele de porumb. Sigur nu stiai asta

Publicat: 29 iul. 2016
1
Toata lumea mananca popcorn cand se uita la un film, insa nimeni nu si-a inchipuit ca „banalelefloricele pot fi atat de periculoase. Medicul a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a diagnosticat un pacient cu grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aroma de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanta aromata numita diacetil. 
Potrivit unui expert american popcornul nu se „opreste” numai la plamani, respectiv floricelele la punga, facute la microunde, pun in pericol fertilitatea. Astfel, o substanta chimica din ambalaj, care ar avea, conform expertului american, „o stransa legatura cu infertilitatea”, trece in cele 2-3 minute petrecute in cuptor in floricele, si apoi in organism. Expertul a fost sustinut mai apoi si de un studiu al UCLA (Universitatea din California, Los Angeles). „Ajuns in organism, acest acid ramane timp de mai multi ani, acumulandu-se pana la cote alarmante, si putand astfel cauza infertilitatea.
Cercetarile in ceea ce priveste efectele „ciudatei combinatii” (dupa cum a fost denumita de catre unele publicatii de profil americane) ambalaj-floricele nu s-au oprit aici. In cadrul testelor pe animale s-a demonstrat ca aceasta poate cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic. In plus, in urma unui studiu realizat in cinematografele din SUA, a rezultat ca o punga de popcorn de marime medie si o bautura contin aproximativ 1.600 de calorii. Pe de alta parte, unii dintre cercetatori precizeaza ca popcornul nu ar fi chiar atat de rau pentru organism, si ca ar trebui inclus in dieta zilnica! Deoarece ar avea o cantitate ridicata de antioxidanti. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, s-a observat ca acest aliment contine de cinci ori mai multi antioxidanti decat fructele si legumele.




Adauga un comentariu