Magazin

Ce poți face cu tapetul. 9 idei istețe de design

Publicat: 03 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce poți face cu tapetul. 9 idei istețe de design

Cu ajutorul unor idei simple, utilizarea inteligentă a câtorva resturi de tapet poate schimba într-adevăr aspectul unui obiect de mobilier, al unui decor interior sau al unui accesoriu de design. Principalul scop al tapetului este să-ți transforme radical pereții într-un timp relativ scurt. Dar o altă întrebuințare distractivă poate fi utilizarea acestuia în diverse amenajări și decorațiuni de sezon. Atenție însă la micile detalii atunci când vrei să-l instalezi. Tipul de adeziv pe care trebuie să îl folosești depinde de locul în care dorești să-l aplici. Ar trebui să cumperi un lipici waterproof sau universal, care îți va permite să aplici tapetul pe aproape orice suprafață, inclusiv lemn, sticlă, ipsos, gips-carton sau alte materiale. 

Iată 9 sfaturi și trucuri care te ajută să-ți personalizezi singur locuința cu ajutorul tapetului:

 

  • Tapet pe tavan

 

Cine a spus că tapetul este doar pentru pereți? Camerele cu tapet pe tavan și pereți albi vor căpăta o lumină aparte. Bineînțeles, dacă ești curajos, poți alege un model de tapet luminos pe perete, care poate continua și pe tavan.  Fii atent la camerele mici. Tapetul cu modele încărcate poate da impresia de spațiu mai mic.Te poți inspira din gama aceasta de tapet pentru designul tavanului tău. 

 

  • Panouri și rame

 

Creează-ți propria galerie de artă pe un perete, decupând 12 pătrate dintr-o rolă de tapet, în patru modele diferite, pe care le poți înrăma. Astfel, vei obține un set de tablouri interesante, pe care le poți aplica pe unul dintre pereții livingului. 

 

  • Tapetarea rafturilor

 

Poți aplica tapet pe rafturile unui dulap mai vechi, pentru a oferi camerei tale o infuzie subtilă de culoare sau textură, fără a copleși designul încăperii. 

 

  • Decupaje în diferite forme

 

Dacă ai decis să îți decorezi peretele cu tapet asta nu înseamnă că trebuie să o faci într-un mod convențional. Încearcă să decupezi forme și modele din tapetul ales și creează-ți propriul design. Liniile orizontale sau diagonale, în culori sau modele diferite, conferă camerei personalitate și un aspect modern și distractiv.

 

  • Tapet în spațiile de stocare sau pe decoruri

 

Alege un tapet cu model continuu și aplică-l pe obiecte precum cutile de depozitare, fețele exterioare ale sertarelor sau coperțile cărților din bibliotecă. 

 

  • Tapet pe scări

 

Aplică modelul tău preferat de tapet pe scări. Folosind o mică fâșie de tapet pe fiecare treaptă a scării, poți transforma complet aspectul casei. În plus, aplicarea tapetului pe contratreptele unei scări din lemn este mai rapidă și mai accesibilă decât vopsirea sau înlocuirea acestora. Vezi în acest articol un exemplu de design al scărilor interioare cu tapet.

 

  • Tapet pe mobilă

 

Tapetul poate fi o modalitate simplă de întreținere a mobilierului, care oferă obiectelor mai vechi și demodate un aspect modern sau reîmprospătat. De asemenea, va contribui la decorul general al întregului spațiu.  Mergi pe un design care să acopere un scaun mai vechi, partea superioară a unei comode sau o masă. Lipește tapetul corect pe fiecare suprafață pentru a spori durabilitatea. 

 

  • Mici accente

 

Stilul se găsește adesea în detalii mărunte. Poți începe să tapetezi marginile ferestrelor și să le transformi în piese de rezistență ale designului. De altfel, poți aplica tapet pe tocurile uzate de la ușile din dormitor, baie, bucătărie sau living.

 

  • Tapet în jurul șemineului

 

Dacă ai un șemineu, poți lua în considerare aplicarea unui tapet în jurul său. Este extraordinar să oferi o atenție deosebită asupra acestui punct focal din sufragerie. Te poți juca cu modele monocromatice care se potrivesc cu vopseaua de pe pereți sau poți fi mai îndrăzneț și să alegi ceva complet contrastant.

Poți fi conservator sau nonconformist în design, fie să combini perfect tapetul cu nuanța pereților, fie să obții un efect complet diferit și neașteptat. Găsește un tapet care îți place și realizează un decor la costuri reduse, dar deosebit și de impact.

Foto: Pixabay

Adauga un comentariu