WoW!

Ce poţi face împotriva diabetului – Sfaturi de la un medic cunoscut

Publicat: 24 feb. 2020

Profesorul Constantin Pârvu este un celebru om de ştiinţă, preocupat de botanică, fitoterapie, ecologie, mediu. Este autorul lucrării “Universul Plantelor”, cea mai complexă lucrare despre plante din România, care a primit premiul Academiei Române şi alte distincţii internaţionale.

De asemenea, prof. dr. Constantin Pârvu a mai scris încă o carte, mult mai vastă, pe aceeaşi temă: “Enciclopedia Plantelor”, în care se vorbeşte pe larg despre aproape toate plantele din România. Un adevărat tezaur în domeniul fitoterapiei, care cuprinde şi reţete populare din întreagă ţară, reţete strânse vreme de zeci de ani şi pe care ulterior specialistul le-a corelat cu datele ştiinţifice. Împotriva diabetului, omul de ştiinţă recomandă următoarele infuzii:

Infuzie de afin (Vaccinium myrtillus)

Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă frunze uscate mărunţite sau pulbere de frunze, peste care se toarnă 1 cană (200 ml) cu apă în clocot. Se lasă acoperită 20-30 minute. Se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă frunze peste care se toarnă 1 cană cu apă în clocot (250 ml). Se lasă acoperită timp de 20 de minute. Se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi, timp de 40 zile. Se face pauză 14 zile, după care cura se repetă.

Infuzie de brustur (Arctium lappa)

Se face o infuzie dintr-o lingură rădăcină mărunţită, peste care se toarnă 1 cană (250 ml) apă în clocot. Se acoperă 15 minute. Se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Infuzie din frunze de căpşun (Fragaria moschata) Peste 2 linguriţe plantă uscată şi mărunţită se toarnă 1 cană (250 ml) cu apă în clocot. Se lasă acoperită 20 minute. Se strecoară. Se beau 2 căni pe zi.

Infuzie de dud-alb (Morus albă)

Peste 1-2 linguri frunze uscate şi mărunţite se toarnă 1 cană (250 ml) cu apă în clocot. Se lasă acoperită timp de 15-20 minute. Se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi după mesele principale sau câte o lingură din oră în oră. Se face un decoct din 2 linguri frunze uscate şi mărunţite la 1 cană (250 ml) cu apă rece. Apa se pune peste plantă şi se lasă 30 de minute, după care se fierbe timp 2-3 minute. Se strecoară. Se lasă la răcit, până la călduţ. Se beau 2-3 căni pe zi, după mese.

Infuzie de dud-negru (Morus nigra)

Se prepară o infuzie din 1-2 linguri frunze uscate şi mărunţite peste care se toarnă 1 cană (250 ml) cu apă în clocot. Se lasă acoperită 15-20 minute. Se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi după mesele principale sau câte o lingură din oră în oră.

Decoct din 2 linguri frunze uscate şi mărunţite la 1 cană (250 ml) cu apă rece. Apa se pune peste plantă şi se lasă 30 de minute, apoi se fierbe timp de 2-3 minute. Se strecoară. Se lasă la răcit până la călduţ. Se beau 2-3 căni pe zi, după mese.loading...

Adauga un comentariu