Gadgeturi

Ce poti face pentru a prelungi viata bateriei gadgetului tau

Publicat: 03 iul. 2013
5
Site-ul Gizmodo a publicat trei „reguli de aur” pentru ca acumulatorul smartphone-ului sau tabletei sa tina cat mai mult. Una dintre ele tine de temperatura ambientala.
Miturile despre viata bateriei au fost demontate intr-un material publicat pe site-ul Gizmodo, mai mult, au fost date noi „reguli de aur” pentru prelungirea vietii acesteia. Astfel, jurnalistul Eric Limer sustine ca durata de viata a acumulatorului smartphone-ului incepe sa scada dupa 300, maximum 500 de incarcari.
Un mit demontat este cel care „spune” ca prima incarcare a unui acumulator sa dureze 72 de ore pentru ca aceasta sa aiba viata lunga. De asemenea, nu se recomanda reincarcarea bateriei 100% pentru a se imbunatati „memoria” acesteia. Memoria acumulatorului exista, spun specialistii, dar doar la cei pe baza de nichel.
Eric Limer sustine bateriile litiu-ion trebuie tratate diferit, unul din tratamente referindu-se la faptul ca nu trebuie lasate sa se epuizeze dincolo de 50%. Incarcarea dupa epuizarea completa se recomanda o singura data pe luna.
Alte sfaturi:
– Faceti update la sistemul de operare.
– Reglati luminozitatea.
– Dezactivati serviciile de localizare.
Blocati-va telefonul.
– Activati „Modul Avion” in zonele fara semnal sau cu semnal slab.
– Folositi-va telefonul regulat.
Adauga un comentariu