Magazin

Ce poti sa faci daca ai un sef de cosmar

Publicat: 31 oct. 2014

Cu totii ne-am dori un sef intelegator care atunci cand este nemultumit stie sa se exprime intr-un mod constructiv. Uneori, insa, angajatii au parte de superior de cosmar. Cu toate acestea, exista mai multe lucruri pe care le pot face pentru a-si imbunatati situatia.

Un sef bun ofera incurajari, oportunitati de dezvoltare, indrumare, sprijin si este, in acelasi timp, echitabil, un bun liant al echipei, dar si o persoana capabila de critici constructive, noteaza Forbes, citat de gandu.info

Un astfel de sef are sansa sa fie tinut minte de angajatii sai. Ce se intampla, insa, cand ai parte de un sef de cosmar, care nu doar ca intruneste atributele de mai sus, dar este o adevarata forta negativa la locul de munca? Solutiile pe care multi le aleg sunt fie sa incerce sa-si faca treaba, ignorand iesirile sefului, fie sa se adreseze unor superiori sau chiar autoritatilor, fie sa isi caute un alt loc de munca.

Citeste si INCREDIBIL! Boala de care poate suferi orice barbat

Sheila era un manager cu perspective de viitor la o companie cunoscuta din Statele Unite. In urma cu cativa ani, Sheila a fost rugata sa conduca o echipa care avea sarcina de a investi in start-up-uri cu scopul de a aduce mai multe tehnologie pe lantul de productie-distributie. Seful ei direct nu a dat prea mare importanta proiectului. Cand portofoliul pus la punct de Sheila si echipa sa a inceput sa atraga atentia managerilor, lucrurile s-au schimbat. Timp de un an, seful ei direct i-a refuzat toate cererile pentru resurse suplimentare, i-a acordat calificative slabe la evaluari si chiar a raspand zvonul ca nu se poate lucra cu ea. Intr-un final, echipa a fost mutata de sub supervizarea ei.

Cazul este extrem, insa mult prea multi angajati au ajuns sa se confrunte cu astfel de situatii, noteaza revista americana.

Citeste si A vrut sa-si faca un SELFIE, insa nu si-a imaginat ca va pati ASTA: “Puteam sa mor”

Daca Sheila ar fi ales sa se planga unor superiori ai sefului ei direct, gestul ar fi putut intari zvonul conform caruia ea ar fi o persoana care nu poate lucra in echipa. Alternativa, de a ignora atitudinea sefului, a dus-o in situatia descrisa mai sus.

Exista insa cateva alternative. Prima ar fi ca angajatii pusi in astfel de situatii sa incerce sa astepte o schimbare. Sefii de cosmar au un comportament asemanator copiilor care isi tachineaza colegii: intr-un final se vor plictisi. Asteptarea trebuie insotita de rezultate bune la locul de munca, dar si de ”mediatizarea” acestor rezultate. Este importan ca superiorii, dar si colegii din alte departamente sa stie ca angajatul isi face bine treaba.

Dupa un timp, este posibil ca situatia sa se imbunatateasca sau chiar ca seful sa-si piarda credibilitatea si sa fie inlocuit.

Citeste si Si-au luat casa noua dar ce se afla in ea, i-a facut sa FUGA cat vad cu ochii!

Daca acest lucru nu functioneaza, un sef de cosmar poate duce la o reevaluare a prioritatilor si asteptarilor profesionale. Uneori, angajatii au tendinta sa se plafoneze la job, din comoditate. Daca circumstantele te obliga sa te gandesti mai atent la locul de munca, este posibil sa realizezi ca iti doresti altceva. Sheila, spre exemplu, si-a folosit contactele pe care le-a acumulat in perioada in care conducea echipa pentru a-si gasi un alt loc de munca.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu