Plante medicinale

Ce poti trata cu branca ursului

Publicat: 03 iun. 2014
7
Frunzele de la branca ursului se aseamana cu laba ursului. Inca din Antichitate se cunostea faptul ca toti cei care consumau branca ursului erau feriti de boli ale organelor genitale, noteaza csid.ro. In scop terapeutic de la planta se folosesc radacinile, semintele, florile, mugurii  si frunzele.
Fitoterapia pe baza de branca ursului are drept scop cresterea dorintelor sexuale ale partenerilor (afrodisiac).
afrodisiaca (creste dorinta sexuala a partenerilor), are actiune vasodilatatoare (imbunatateste fluxul de sange genital), scade tensiunea arteriala, vasodilatator periferic puternic, actiune sedativa, antihisterica (in special semintele), calmanta a sistemului nervos, stimulatoare a activitatii locale nespecifice (la nivel renal si genital), antiblenoragic (semintele), antispastic uterin si digestiv, carminativ mediu.

Branca ursului alunga impotenta
 

Pulbere de branca ursului – se obtine prin macinarea florilor, frunzelor, semintelor uscate, apoi cernerea lor pentru a obtine o pulbere fina; pulberea nu se pastreaza mai mult de 10 zile in recipiente ermetic inchise, la loc racoros. Se poate administra cate o lingurita de 3 ori pe zi, pentru amenoree, sterilitate feminina, frigiditate, impotenta.
Tinctura – poate fi eficienta pentru tratarea epilepsiei la copii (cate 20 de picaturi de 3 ori pe zi).
Macerat obtinut din branca ursului tinuta in apa la temperatura camerei timp de 8 ore (de seara pana dimineata). Se poate pune sub forma de cataplasma la nivelul ulcerelor pe piele, muscaturi de insecte, caine, antrax.
Se pot pune comprese cu frunze proaspete de branca ursului, zdrobite bine pe o planseta de lemn, ca o masura de prim ajutor sau ca adjuvant.

Tratament din plante pentru sterilitatea masculina
 

Decoctul din branca ursului se obtine prin fierberea timp de 5 minute a unui pumn de frunze si flori, apoi se mai lasa vasul acoperit la infuzat timp de 10 minute. Poate ajuta la intretinerea luciului si sanatatii parului.
Gemoderivat din muguri de branca ursului – se administreaza de 2 ori pe zi cate 50 de picaturi.
Adauga un comentariu