Diverse

Ce produse nu ar trebui sa cumperi niciodata de la supermarket

Publicat: 07 iun. 2019
2

Poti pune aproape orice intr-un ambalaj frumos – se va gasi un cumparator. Mult prea des nu ne gandim la lucrurile pe care le luam din supermarket – care prezinta riscuri pentru sanatatea noastra. Iata ce nu ar trebui sa iei niciodata si de ce:

1. Salata gata preparata
Cel mai periculos produs din supermarket e salata taiata si ambalata. Desi pe pachet poate ca scrie ca poate sa fie mancata, tot poate contine bacterii periculoase ce pot produce boli intestinale. Ca sa fii in siguranta, spala mereu foarte bine toate verdeturile.

2. Carnatii
Carnatii, baconul si alte produse din carne procesata cauzeaza cancer. Nitritii continuti in astfel de alimente se transforma in nitrosamine, niste puternice carcinogene, in intestine. Carnea afumata poate sa contina si benzopiran, alta substanta carcinogena. Cumpara mai bine o bucata de carne pe care s-o gatesti singur/a.

3. Ceaiul verde la sticla
Ceea ce se spune ca e ceai verde nu are nimic in comun cu acesta, ci contine aproape numai apa si zahar. O cana de ceai verde adevarat contine atatia antioxidanti cat au 20 de astfel de sticle.

4. Alimentele cu aditivi din fructe
Iaurturile dulci cu fructe poate ca arata dragut, dar ce e in ele sunt de fapt umpluturi de fructe, usor de produs si de vandut. Conservantii, aromele si agentii de ingrosare impiedica stricarea lor. Producatorii onesti chiar scriu ca exista doar 20-40% fructe in aceste umpluturi.

5. Maioneza
Maioneza traditionala contine oua, otet, ulei vegetal si mirodenii. Ceea ce cumparam din magazine are si conservanti, coloranti si stabilizatori. Maioneza „usoara” contine mai putina grasime (35% in loc de 50%), dar pentru a-i pastra gustul si densitatea, i se adauga si amidon si zahar. Rezultatul – cam acelasi numar de calorii cat are si maioneza.

6. Condimentele macinate
E usor sa amesteci aditivi ieftini in condimentele macinate. De exemplu, cassia se vinde in loc de scortisoara, sofranas in loc de sofran. Cumpara condimente intregi si macina-le acasa.

7. Painea
Painea de la supermarket contine faina albita chimic – cu benzoil peroxid, care se foloseste in filme la explozibili. Aceasta faina tine mai mult si tine insectele la distanta, dar corpului nostru nu ii e de niciun folos.

Adauga un comentariu