Stiri medicale

Ce putere are Agheasma Mare de la Boboteaza si cum trebuie sa o folositi

Publicat: 05 ian. 2015
Agheasma (sau aghiasma sau aiasma) este apa sfintita (de la grecescul „to aghiasma”= sfintire). Sfintirea apei se realizeaza la rugaciunile preotilor, prin pogorarea Duhului Sfant.
Dupa importanta si modul ei de intrebuintare, Agheasma este de doua feluri: mica si mare. Agheasma micase savarseste de preot in tot timpul anului, cu scopul sfintirii oamenilor, caselor, pamantului si a intregii zidiri. Sfintirea agheasmei mici se mai numeste si sfestanie si se poate face si in casele oamenilor. Dimineata, pe nemancate, se ia anafora (anafura, painea ramasa de la prescura si sfintita in altar) si apoi agheasma mica.

Tratamente cu busuioc pentru tot felul de afectiuni 

Agheasma mare se savarseste de arhiereu sau preot, si numai intr-un cadru festiv: la biserica, langa o apa curgatoare, un lac, sau pe malul marii si numai de Boboteaza (6 ianuarie) sau in Ajunul ei. Ea coincide cu ziua in care Iisus a fost botezat de Ioan, ocazie cu care a sfintit toate apele pamantului si, prin ele, ca printr-un sistem sanguin, toata Natura.
Rugaciunea de sfintire a Agheasmei Mari este foarte puternica, deoarece se face o intreita chemare a Duhului Sfant. De aceea, daca este pastrata bine inchisa si fara a lasa inauntru impuritati, Agheasma Mare ramane curata si proaspata timp de ani de zile. Este una dintre marile minuni care se savarsesesc an de an sub ochii nostri. Atentie, daca in Agheasma raman fire de busuioc de la sfintire, acestea trebuie scoase, pentru ca o altereaza, potrivit evz.ro. 
Cu atat mai multe, este gresit sa pui in Agheasma busuioc cu buna stiinta. Agheasma Mare se ia pe nemancate din 6 ianuarie pana pe 14 ianurie. Dupa ea, se ia anafora. In restul anului, preotul duhovnic poate recomanda celor opriti de la impartasanie sa ia Agheasma Mare ca mangaiere. Totusi, Agheasma Mare nu tine loc de Impartasanie. Pe 7 ianuarie, cu Agheasma Mare se stropesc casele, ogoarele, viile, animalele, pentru a le feri de rele.


loading...

Adauga un comentariu