Boli si tratamente

Ce risca femeile care ajung mai repede la menopauza

Publicat: 14 mart. 2014
7
Femeile care ajung la menopauză mai repede au un risc mai mare de a suferi de atac de cord sau accident vascular cerebral, potrivit unui studiu recent.
La cercetare au luat parte peste 2.500 de femei, dintre care 693 au declarat că au ajuns la menopauză înainte de a împlini varsta de 46 de ani.
De asemenea, acestea erau fumătoare, sufereau de diabet și aveau un Indice de Masa Corporală (IMC) mare.

Vezi si: Atentie, doamnelor! Machiajul in exces poate duce la menopauza precoce
 

Cercetătorii atrag atenția că menopauza timpurie, în asociere cu cele trei caracteristici, crește riscul bolilor cardiovasculare.
Atacul vascular cerebral și atacul de cord sunt principalele pericole la care sunt expuse femeile care ajung la menopauză mai repede, spre deosebire de cele care se confruntă cu această stare biologică la o varstă mai înaintată.

Vezi si: O planta recomandata la menopauza
 

Autorii studiului susțin că femeile aflate la menopauză pot reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare dacă își controlează în mod constant colesterolul, presiunea arterială și greutatea.
Totodată, un stil de viață sănătos și un program de exeriții fizice au un rol important în scăderea riscului de mortalitate cauzat de bolile de inimă.
Simptome ale menopauzei: lipsa menstruației, bufeuri de căldură, tulburări de somn, tulburări emoționale, migrene, tahicardie, prurit generalizat și modificări ale vieții sexuale. (Clicksanatate.ro)

Vezi si: Menopauza la barbati 

Adauga un comentariu