Sfatul medicului

Ce riscuri iti asumi cand accepti anestezia

Publicat: 11 feb. 2017
7

Este inevitabila mai ales in cazul unor operatii dificile. Anestezia face interventia chirurgicala mai suportabila pentru pacient, insa vine cu niste riscuri pe care e bine sa le cunosti. Anestezierea locala sau totala este o metoda sigura, de incredere, insa daca este prost facuta de catre medic se pot intampla lucruri nedorite. Anestezia poate duce la pierderea completa a cunostintei si a memoriei. Aceasta metoda inhiba functiile neuronale, iar consecintele pot fi neplacute chiar si pentru o persoana sanatoasa.

Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Sao Paulo, anestezia generala poate provoca o crestere a presiunii oculare. Persoanele care au o presiune arteriala mare au nevoie de ingrijire in plus dupa anestezie.

  1. In urma unei injectii cu substante care amortesc anumite parti ale corpului poate aparea cefaleea. Anestezia poate duce in unele cazuri la puternice dureri de cap cauzate de dispersarea unor lichide importante care tin neuronii in echilibru, noteaza salud180.com.
  2. Persoanele care au probleme cu stomacul sau gravidele au adesea stari de greata in urma substantei administrate prin injectie. Complicatiile postoperatorii pot fi destul de complexe. Ameteala si varsaturile sunt printre cele mai des manifestari in urma unei anestezii generale.
  3. Si procesul cognitiv poate suferi in urma anesteziei. Unii pacienti se pot trezi destul de confuzi dupa operatie si pot suferi pierderi scurte de memorie.
  4. In cele mai grave cazuri poate avea loc un stop cardiac. Vasele sanguine se pot dilata excesiv daca injectia nu este facuta cum trebuie, iar sangele nu mai circula normal in artere.

Acestea sunt cateva dintre cele mai intalnite simptome post-operatorii cu care s-au confruntat medicii. Este important ca pacientul sa ii comunice medicului problemele de sanatate cu care s-a confruntat sau se confrunta pentru ca specialistul sa stie ce fel de substanta cu rol anestezic sa ii administreze.

4 tipuri de anestezie in nastere 
Ce trebuie sa stii despre anestezia spinala 

Adauga un comentariu