Magazin

Ce risti daca te bate gandul sa-ti faci un selfie in cabina de vot, duminica

Publicat: 23 mai 2014
1

Comisia Electorala din Marea Britanie i-a indemnat joi pe alegatori sa evite pozele „selfie” in cabinele de vot, care ar reprezenta o incalcare a secretului votului, in contextul in care britanicii au dat startul alegerilor europene, relateaza mediafax.ro

Citeste si: Imaginea incredibila de 3,2 gigapixeli publicata de NASA. Ce se intampla daca maresti poza

Articolul 66 din legea electorala interzice dezvaluirea optiunii alegatorului sau anuntarea numarului confidential al seriei buletinului de vot, care, in caz contrar, poate fi pedepsita cu o amenda de 5.000 de lire (6.100 de euro) sau sase luni de inchisoare, reaminteste Comisia Electorala din Marea Britanie. Aceeasi lege se aplica si in Romania, unde votul trebuie sa ramana secret, iar pozele in cabina de vot sunt interzise.

Citeste si:  CEL MAI TARE SELFIE din istorie. Te ia cu AMETEALA cand vezi unde s-au pozat acesti tineri – FOTO

Exista insa si oameni ce considera aceasta manifestare ca fiind o arma impotriva absenteismului electoral. „Pozele „selfie” anima procesul de vot si lupta impotriva absenteismului. Desigur, este vitala pastrarea confidentialitatii in cabinele de vot, dar pozele „selfie” ar putea aduce „distractie” in ziua votului, in special in randul tinerilor, care sunt putin tentati sa voteze”, a argumentat, in replica, Katie Ghos, presedintele Comisiei pentru reforma electorala.
Adauga un comentariu