WoW!

Ce rugăciune se citește în Ajunul Crăciunului – Scurtă, dar are efect

Publicat: 24 dec. 2020
In Ajun de Nasterea Domnului se citeste o rugaciune speciala
Se spune că e bine să ne punem dorință ăn seara de Ajun

Astăzi este 24 decembrie, adică Ajunul Crăciunului. Este cea mai importantă sărbătoare pentru creştinătate, alături de Învierea lui Iisus Hristos. Oamenii fac pregătiri pentru sărbători, dar ţin şi post. De asemenea, prepara scutecele Domnului.

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie şi se încheie astăzi, în Ajun. Se spune că e bine să ţinem post negru (fără mâncare) până la Ceasul al IX-lea, adică până la ora 15. În unele zone, oamenii postesc până seara, când văd pe cer Luceafărul serii, în amintirea stelei care i-a călăuzit pe magi.

În seara de Ajun, oamenii mănâncă grâu fiert, îndulcit cu miere şi fructe stafidite şi rostesc o rugăciune specială. Mai jos găseşti rugăciunea care se citeşte în Ajunul Crăciunului.

Rugăciunea care se spune în Ajunul Crăciunului

Iată care este cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rosteşti în ziua de Ajun:

“Tată din Ceruri, te rog să-mi binecuvântezi familia, prietenii, rudele şi pe cei pe care îi iubesc, şi pe cei care citesc această rugăciune chiar acum. Arată-le Tu o nouă imagine a dragostei şi puterii Tale nemărginite.Duhule Sfânt, te rog să-i ajuţi, chiar în acest moment. Acolo unde există durere, te rog să le dăruieşti pacea şi mila Ta. Acolo unde există îndoială, te rog să le inspiri o încredere înnoită prin Harul Tău. Unde există o nevoie, te rog să le-o împlineşti.

Binecuvântează-le Tu căminul, familia, munca, dă-le Înţelepciune şi Lumina în viaţa lor. Binecuvântează-i când pleacă şi când se întorc acasă, mergi înaintea lor şi deschide-le calea. Călăuzeşte-i şi ocroteşte-i clipa de clipă în toată viaţa lor.Iartă-le lor păcatele făcute cu voie sau fără de voie, cu ştiinţa, din neştiinţă sau pe cele pe care nu şi le amintesc. Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfântă, În Numele Fiului Tău, Iisus Hristos. Doamne Tată, Fiule şi Duhule Sfânt, vă mulţumesc că veţi face mai mult decât pot eu cere. Amin!”

Comentarii
Adauga un comentariu