National

Ce s-a ales de jandarmerița Ștefania la trei ani de la protestele din Piața Victoriei

Publicat: 09 aug. 2021
jandarmerița Ștefania
Ștefania Nistor a cerut Jandarmeriei mai mulți bani la salariu după incidentul din 10 august 2018.

La trei ani de la protestele din Piața Victoriei s-a aflat ce s-a ales de jandarmerița Ștefania. Aceasta a dat în judecată instituția unde lucrează, însă a pierdut procesul. Ștefania Nistor a cerut Jandarmeriei mai mulți bani la salariu după incidentul din 10 august 2018.

Tânăra a făcut alianță cu mai mulți colegi și au solicitat  o mărire a soldei ca urmare a faptului că salariul minim pe economie a tot crescut în ultimul an, dar nu și veniturile lor.

Ce s-a ales de jandarmerița Ștefania

Peste 200 de jandarmi s-au judecat aproape 3 ani cu instituțiile statului pentru banii pe care, susțineau ei, îi merită.

„S-a ajuns în situația absurdă ca un jandarm debutant încadrat la 01.01.2018 să beneficieze de o soldă de funcție de 1,900 lei așa cum spune H.G. 846/2017 fără sporuri și alte adaosuri, în vreme ce un polițist cu 10-15 ani vechime are aceiași salariul de funcție de 1.900 lei, pentru că angajatorul include în solda de funcție a acestuia și sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu (spor de dispozitiv, spor de confidențialitate, spor de pericol deosebit, spor- solda de merit, etc)”, a arătat avocatul Ștefaniei în instanță.

Din nefericire, judecătorii au decis că solda jandarmilor este calculată corect din punct de vedere legal, așa că aceasta va rămâne neschimbată. Principalul argument a fost acela că salariul minim pe economie este un punct de referință pentru venitul total al jandarmilor, care include și diferite sporuri, nu doar pentru solda de funcție.

Declaraţiile făcute de Ştefania Nistor după ce a fost bătută la proteste

”În momentul în care am ajuns la ambulanță nu îmi simțeam picioarele și eram amorțită în zona cervicală. De aceea cei de pe ambulanță mi-au pus guler cervical. S-ar fi bucurat cineva să am coloana ruptă? Sunt acuzați medicii care suspectau că s-ar putea să am coloana ruptă. Ce era mai bine, să am coloana ruptă?

Nu era prima dată când participam la o misiune de protest. Totul s-a petrecut foarte repede. Îmi voi îndeplini, în continuare, sarcinile de serviciu. Dacă acest comportament se consideră unul normal de unele televiziuni, ce fac, mă mut într-o altă structură? Și părinții mei se uitau la televizor, știau că sunt de serviciu. Ei au văzut când am fost lovită.

Acest lucru m-a durut cel mai tare. Am vorbit cu mama mea înainte cu câteva minute de ceea ce s-a întâmplat, i-am zis că sunt bine. Mama mea are probleme de sănătate, am vrut să evit să afle, dar a văzut la televizor. I-am spus că sunt bine, dar a văzut ce am pățit”, a spus Ștefania, cu trei ani în urmă

Ce s-a întâmplat pe 10 august 2018

Mii de bătrâni, femei și copii au avut de suferit în Piața Victoriei, după ce jandarmii au intrat în forță în oameni, în încercarea de a evacua centrul Capitalei.  Patru dosare penale au fost deschise după violențele din 10 august 2018.

De la acuzații de ultraj, la violența nejustificată a jandarmilor până la tentativă de lovitură de stat – anchetele au vizat aceste piste.

Comentarii
  • Această…, instrument al regimului Dragnea, acceptase de buna voie să participe la represaliile din 10 august 2018. De bună voie pentru că putea sa-și ia liber, cum au făcut mulți alți colegi de-ai sai. Mai mult, a aparut în clipuri cu ministra de interne in care erau validate teoriile regimului. Acum cere o solda mai mare…
    Oamenii gazati nu au primit dreptate nici astazi. Nu au primit nici măcar o îmbunătățire a nivelului de trai de la cei care conduc astazi si atunci erau empatici cu strada. Dimpotriva, se traieste mai rau, preturile sunt mai mari, perspectivele mai mici. Oamenii s-au regăsit trădați, înșelați, mințiți și chiar obidiți. Este prima data cand nu mai au alternativa politica. Este prima data cand toti actorii politici au aratat ca sunt la fel.

  • Ce represalii visezi, bah?Dar voi astia revoltatii nu tot de buna voie ati stat si dupa ce ati fost avertizati prin mijloacele regulamentare sa parasiti piata? N-ati vrut, nu? N-ati vazut trasoarele, nu? Nici avertizarile sonore nu le-ati auzit? Pai unii le-au auzit si au plecat. Voi erati Rambo. Pai si acu ce mai vreti? I-auzi la el, represalii. I-auzi gazati. Pai ce credeati ca dupa ce ati fost avertizati, va da si o bere ca sa plecati? Asa si ce-ati rezolvat daca tot ati luat-o in mufa?

Adauga un comentariu