National

Ce s-a intamplat azi cu bancile grecesti din Romania. Ce retrageri s-au facut

Publicat: 29 iun. 2015
1

Luni, in intervalul orar 8-16, pe piata bancara din Romania nu s-au inregistrat miscari semnificative privind retragerile de la bancomate sau cozi bancare, in prima zi a unei saptamani dificile pentru institutiile de credit cu capital elen.

„Au existat intr-adevar retrageri usor mai mari – cu 1,2% – fata de o zi obisnuita, dar putem pune acest lucru pe seama faptului ca in Romania luni este si o sarbatoare religioasa iar unii clienti au efectuat probabil retrageri pentru cumpararea de cadouri„, au spus reprezentantii unei banci cu capital elen.

Citeste si SFAT IMPORTANT pentru romanii care pleaca in Grecia

Potrivit acestora, nu au existat cozi la bancomate, dar s-au raportat situatii individuale in care persoane- de regula din categoria varstelor a doua si a treia au dorit amanunte legate de posibila evolutie a lucrurilor.

„Intrucat la nivelul bancii a fost organizat un scurt training cu personalul din front-desk, lamuririle au fost imediat acordate fara sa fie nevoie de masuri suplimentare”, au mai spus sursele din banca elena.

Citeste si Situatia Greciei afecteaza moneda euro. Ce s-a intamplat in aceasta dimineata

„Situatia din Grecia nu afecteaza operatiunile zilnice de pe piata romaneasca, bancile membre ale CPBR desfasurand tranzactii cu clientii bancilor romanesti cu actionariat grecesc la fel ca si pana acum, adica normal si stabil din punct de vedere al operatiunilor interbancare”, au transmis luni reprezentantii Consiliului Patronatelor Bancare din Romania a€“ CPBR.

In fiecare dintre zilele trecute oficialii Bancii Nationale a Romaniei au afirmat ca operatiunile bancilor cu capital grecesc din Romania sunt atent supravegheate de catre banca centrala din punct de vedere al capitalizarii, acestea fiind persoane juridice romane si desfasurandu-si activitatea in principal pe piata romaneasca, avand indicatori de lichiditate si solvabilitate excelenti.

Adauga un comentariu