WoW!

Ce să fac ca să nu se mai umfle picioarele

Publicat: 30 iul. 2020

Remediu pentru picioarele umflate. Umflarea picioarelor sau edemul poate avea numeroase cauze, printre care: sedentarismul, excesul de sare, sindromul premenstrual , circulația deficitară, sarcina sau efecte secundare ale unor medicamente.

Umflarea ușoară a picioarelor poate fi normală pentru persoanele care petrec mult timp în picioare sau pe scaun, sau în timpul sarcinii, însă umflarea cronică a gleznelor și a picioarelor (edem periferic) este o problemă serioasă de sănătate.

Edemul periferic poate fi simptomul bolilor de rinichi, de ficat sau de inimă, așa că e indicat să mergi la medic.

Pentru persoanele care au probleme, ocazional, cu umflarea picioarelor există remedii naturiste care pot fi foarte folositoare.

Unul dintre ele este pătrunjelul, un diuretic natural care ajută organismul să elimine lichidele și sărea în exces și îmbunătățește funcția renală.

Un studiu din 2002 publicat în Journal of Ethnopharmacology a arătat că pătrunjelul acționează ca diuretic și crește fluxul de urină. Spre deosebire de medicamentele diuretice, pătrunjelul nu are efecte secundare și este o sursă bogată de potasiu.

Remediu pentru picioarele umflate. Ceai de pătrunjel împotriva edemului

Dr. John R. Christoper, specialist în fitoterapie spune că trebuie să bei cam 4 căni pe zi de ceai de pătrunjel pentru rezultate optime.

Mod de preparare

Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceșcă). Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă. Lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute. Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.

Adauga un comentariu