Timp liber

Ce sa faci ca sa fii cel mai bun prieten

Publicat: 04 mai 2010

Daca vrei sa te imprietenesti cu cineva si sa-i devii cel mai bun prieten acest lucru nu se poate intampla peste noapte. Sunt cativa pasi de urmat in care trebuie sa-i dovedesti ca poti fi un bun prieten.

1. Fii prietenul cel mai bun propriu. Afla mai intai cum sa te respecti pe tine. Decide ce granite sunt importante pentru tine si respecta-le. Intelege care valori sunt cele mai importante pentru tine, si cauta alte persoane care au aceste valori.

2. Fii loial. Prietenul la nevoie se cunoaste, deci fii acolo cand are nevoie de tine. Respecta acele momente cand vor sa faca ceva doar pentru ei. Ai incredere in prietenul tau si permite-ti sa fii vulnerabil cu el. Cunoaste-i limitele si spune-i stop atunci cand trebuie sa sa opreasca.

3. Asculta. Nimanui nu-i place un prieten care vorbeste, dar nu asculta niciodata. E ok daca esti vorbaret, dar trebuie de asemenea sa fii si un bun ascultator. Ori de cate ori cel mai bun prieten iti spune ceva asculta-l cu atentie. Nu il intrerupe atunci cand vorbeste cu tine. In cazul in care ii ceri sfaturi, asculta-le cu atentie.

4. Fii de incredere. Daca acesta iti spune un secret pastreaza-l, nu spune cuiva un secret pe care prietenul tau a vrut sa il pastreze. Nu-l spune nici macar cuiva in care poti avea incredere, un secret e un secret. Nu iti barfi prietenul cel mai bun si nu spune lucruri care l-ar putea supara. Pentru ca o legatura sa fie solida, trebuie sa fie de incredere.

5. Petreceti timp impreuna. Faceti un plan de activitati pe care sa le faceti impreuna. Iesiti in oras sau vizitati-va.

6. Ai grija de el. Daca acesta este departe de casa trimite-i felicitari sau pachete pentru a-i arata ca iti pasa de el. Daca acesta este bolnav, suna-l si intreaba-l sum se simte. Arata-i ca apreciezi prezenta lui in viata ta.

7. Radeti impreuna. Rasul si zambetul aduc mereu oamenii imreuna. Mai mult decat atat, daca sunteti prieteni adevarati, acesta poate rade la cele mai stupide si ciudate glume.loading...

Adauga un comentariu