Diverse

Ce sa faci daca esti atacat de un caine vagabond! 5 secrete care te ajuta sa fii in siguranta

Publicat: 23 mai 2019
14

In fiecare zi riscam sa ne intalnim cu caini vagabonzi cand ne plimbam sau alergam. Unii dintre ei pot avea un comportament imprevizibil, extreme de neprietenos si agresiv, punandu-ne viata in pericol.  Iata niste sfaturi care te vor ajuta sa fii in siguranta si cum sa previi muscaturile cainilor:

  1. Nu te panica! Desi e greu sa ramai calm cand un caine agresiv latra la tine, daca tipi, iti misti bratele sau fugi ii declansezi instinctual de pradator si il provoci sa atace. Cainii si alte animale simt frica.
  2. Nu alerga, mergi! Daca intalnesti un caine cand alergi, incetineste pana la un mers normal. Indreapta-te in directia opusa, dar fii atent la el. Daca stai perfect drept cu mainile intinse pe langa corp cainele isi va pierde interesul si va pleca.
  3. Nu face contact vizual cu un caine! Contactul vizual poate sa intensifice comportamentul agresiv al cainilor. Daca ii privesti in ochi ei pot interpreta asta ca o amenintare, determinandu-i sa atace. Fii cu ochii pe caine, dar nu face contact vizual.
  4. Distrage-i atentia cu un alt obiect. Orice obiect poate fi de ajutor. Da-i ceva de mestecat, un pantof, o sticla sau un rucsac. Asta s-ar putea sa il tina ocupat pentru o vreme si vei avea timp sa scapi.
  5. Spune-i sa plece. Daca tot e agresiv cainele, infrunta-l – evitand contactul vizual direct – si spune-i sa plece, folosind o voce puternica si increzatoare, nu inalta. Cele mai eficiente comenzi sunt „Nu” si „Pleaca”. Cainele se va speria si va pleca.

 

Adauga un comentariu