WoW!

Ce să faci după o despărţire. 7 sfaturi să-ţi revii după o decepţie în dragoste

Publicat: 20 apr. 2021
femeie intinsa pe pat, care e trista dupa o deceptie si despartire in dragoste
Cel mai important sfat pentru a trece peste un crush: nu mai idealiza persoana. Defectele pe care i le vei vedea te vor face să-l privești cu alți ochi

Multe relaţii sunt ca un foc de paie. Ard repede, sunt intense, după care pasiunea se stinge brusc. Li se mai spune şi aventuri trecătoare, relaţii de-o vară, crush-uri. Cum să-ţi revii? Viaţa merge înainte, vrei sau nu. Trebuie să continui să mergi la şcoală sau la muncă, să mănânci, să trăieşti efectiv. În acest articol vei găsi 7 sfaturi ce să faci după o decepţie sau despărţire în dragoste.

Indiferent că e vorba de un crush faţă de cineva sau de o relaţie de durată, separarea tot doare. Neplăcut este şi atunci când sentimentele nu-ţi sunt împărtăşite. Tocmai de aceea e bine să încerci să-ţi revii cât mai repede. Pune în aplicare următoarele sfaturi.

7 trucuri să îţi uiţi crush-ul cât mai repede

Te vor ajuta, cu siguranţă, să revii la viaţă, să fii persoana dinainte de decepţie. Cu siguranță, unele dintre ele te vor ajuta și în redescoperirea ta. Posibil să descoperi cu surprindere că ești mai puternic decât crezi.

1. Acceptă-ţi sentimentele

Nu e nimic greşit dacă vrei să zaci efectiv câteva zile. „Doliul” te va descărca şi te va elibera de energia negativă. În schimb, dacă ţi-ai inhiba sentimentele şi te-ai abţine, nu ai face decât să adânceşti cuţitul în rană. Încearcă să suporți cât mai în liniște primele zile după despărțire, apoi reia-ți viața de zi cu zi.

2. Lasă timpul să treacă

Umple-ţi programul zilnic cu diverse activităţi, astfel încât să nu ai timp să te gândeşti la decepţie. Încearcă să dormi mai mult. Dacă nu poţi, fă mişcare fizică (curăţenie în casă, grădinărit, jogging în parc, alergare pe stadion etc.). Îți va distrage atenția, cu siguranță, te va obosi și vei dormi mai ușor noaptea.

3. Renunţă la idealizarea crush-ului

Nu îţi mai alimenta mintea cu lucruri pozitive despre persoana pe care o îndrăgeşti. Încearcă să o priveşti dintr-o perspectivă cât mai obiectivă. În momentul în care nu o vei mai idealiza şi îi vei vedea defectele, posibil să îţi revii şi mai repede. Probabil, atunci te vei gândi la ce a fost în mintea ta când te-ai îndrăgostit de acel om.

4. Nu lăsa sentimentele să te consume

Este foarte în regulă să discuţi cu prietena ta cea mai bună despre această situaţie, dar nu o fă tot timpul. Ai vorbit o dată, de două ori, de trei ori. Ajunge! Pe măsură ce insişti asupra subiectului, îţi vei face şi mai mult rău. Și, în plus, oricât ai vorbi, situația nu se va schimba cu nimic.

5. Stai departe de reţelele de socializare

În epoca digitalului, mulţi oameni îşi pun viaţa personală pe internet. Nu mai vizita paginile de socializare ale crush-ului tău. Dar nici tu nu (mai) poşta mesaje lacrimogene. Dă dovadă de maturitate şi ține pentru tine ce priveşte viaţa personală. Asada, nu-i mai verifica postările, statusul relaţiei, fotografiile. Nu mai citi nici mesajele primite. Ce a fost, a fost. Consideră-l pe acel om un necunoscut. Poate așa își vei da seama că irosești mult timp pe internet, în loc să faci ceva util.

6. Ocupă-te de lucrurile care îţi plac

Ascultă-ţi mintea şi vezi ce îţi place, ce ţi-ai dori. Citeşte mai mult, creează lucruri handmade, călătoreşte, construieşte. Conferă mai mult timp pasiunilor tale. Cine ştie, poate aşa îţi găseşti şi jobul perfect.

7. Mergi la psiholog

Nu e nici o ruşine să ceri ajutor specializat. Prietenii sau părinţii îţi sunt alături, dar psihologul poate trata problema şi din altă perspectivă. Îţi poate deschide ochii, ca să vezi ce nu ai observat până acum.

Pune în aplicare aceste 7 sfaturi și, cu siguranță, vei trece mai ușor peste o decepție sau despărțire în dragoste.

Adauga un comentariu