Mama si copilul

Ce sa faci si ce sa nu faci cand cel mic are febra

Publicat: 12 sept. 2016
7

In momentul in care copilul face febra, orice mamica incearca sa faca orice-i sta in putinta pentru a-i reduce febra.
Pe langa tratarea febrei cu medicamente, cum ar fi ibuprofen sau acetaminofen (paracetamol), poti incerca si o abordare fara medicamente pentru a reduce febra copilului. Reducerea febrei nu ajuta la vindecarea bolilor care stau la baza problemei.
De multe ori, febra poate ajuta organismul copilului sa lupte cu o infectie.

Iata ce trebuie facut si ce nu, in aceasta situatie:

1. Umezeste un prosop cu apa rece si stoarce-l bine. Pune-l pe fruntea copilului, cat timp cel mic sta intins pe pat.

2. Fa-i celui mic o baie calduta. Pe masura ce apa se evapora din porii copilului, temperatura celui mic va scadea si va reusi sa se racoreasca. Nu ii face niciodata baie cu apa rece, deoarece piticul tau poate incepe sa tremure, iar temperatura corpului va creste si mai mult. De asemenea, nu folosi nici veche tehnica de frectie cu alcool, deoarece poate provoca o intoxicatie cu alcool si poate creste temperatura corpului.

Cauzele mai putin stiute ale aparitiei febrei

3. Asigura-te ca piticul tau se hidrateaza intens cu lichide. De asemenea, ii poti da si un iaurt de la frigider sau o cana cu suc natural de fructe. in acest fel vei ajuta corpul sa se raceasca din interior spre exterior, iar cel mic se va hidrata.

4. Foloseste un ventilator. Lasa-l pe o treapta scazuta si pune-l in apropierea copilului, nu direct spre el. Ideea de baza este sa racesti aerul din jurul celui mic.

5. Ajuta-l pe cel mic sa elimine caldura mai usor prin piele, inlaturand straturile in plus de imbracaminte. in cazul in care cel mic are frisoare, inveleste-l cu o paturica, pana cand ii este cald din nou.

6. Stati la umbra afara sau la racoare in casa.

in cazul in care copilul are varsta mai mica de 3 luni si are febra, suna doctorul imediat.
Pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 luni, suna doctorul daca temperatura ajunge la 38 grade Celsius.
Incepand cu varsta de 6 luni, suna medicul daca temperatura celui mic depaseste 38,5 grade Celsius.
Indiferent de varsta copilului, consulta medicul daca febra copilului apare alaturi de alte simptome serioase, cum ar fi dificultati de respiratie sau pete rosii pe piele. Acestea pot fi semnele unei infectii bacteriene grave.

5 situatii in care febra nu este reala

sursa: totuldespremame.ro

Adauga un comentariu