Bizar

Ce sa faci si ce sa nu faci de 1 martie ca sa ai noroc – Iata cum ar trebui sa porti corect martisorul ca sa iti mearga bine

Publicat: 28 feb. 2018

A oferi un martisor sau o floare unei tinere nu este ceva demodat: obiceiul continua sa fie unul la moda si in zilele noastre. Exista insa zone din Romania in care de 1 Martie, pe langa oferirea martisorului, exista si alte obiceiuri si superstitii extrem de interesante.

Ce sa nu faci de 1 martie

MARTISORUL NU SE DA JOS DE LA MANA! MARTISORUL TINE DEPARTE DEOCHIUL DACA E PURTAT TOATA LUNA

In Muntenia se crede ca a purta martisorul toata luna martie tine departe deochiul sau energiile negative pentru tot restul anului. Nu este bine sa dai jos martisorul pe care l-ai primit si se pastreaza toata luna pentru a aduce noroc.

Top 5 superstitii de Martisor din toate zonele tarii

LOCUL 5: FEMEILE SE SPALA PE FATA CU APA DE PLOAIE
In zona Bihorului, tinerele se spala pe fata cu apa de ploaie in dimineata de 1 Martie, pentru a fi frumoase toata viata si sanatoase. Daca nu ploua in ziua de 1 Martie, este bine ca apa de ploaie sa fie stransa din timp pentru aceasta zi.

LOCUL 4: MARTISOAELE SE POARTA PANA APAR BERZELE
Intoarcerea berzelor este momentul-cheie in care femeile pot renunta la martisorul primit de 1 Martie. Pana ce vad prima barza, acestea sunt nevoite sa lase martisorul la piept, iar in momentul in care zboara o barza deasupra lor, sa ”arunce” martisorul in aer legat de un balon. Acest lucru este facut pentru fertilitate, frumusete si prosperitate.

LOCUL 3: MARTISOARELE SE LEAGA DE TRANDAFIRI
In anumie zone din Moldova, dupa ce martisorul nu mai este purta, se leaga de un fir de trandafir pentru chemarea norocului. Se pot lega firele de ata rosii si albe si de primul pom care infloreste in curte sau in fata casei.

LOCUL 2: MARTISORUL ALUNGA BLESTEMELE
In mai multe sate din Transilvania, martisorul se leaga la poarta casei pentru a alunga spiritele rele si fantomele celor decedati care bantuie satul.

LOCUL 1: FETELE CARE SE SPALA CU APA DE FRAGI SE MARITA
In Banat exista obiceiul ca in ziua de 1 Martie fetele sa se spele pe fata cu apa scursa de pe frunzele de fragi din padure pentru a-si creste sansele de maritis.loading...

Adauga un comentariu