Remedii naturiste

Ce sa mananci daca vrei sa-ti intaresti masa musculara

Publicat: 27 feb. 2013
7

Rodiile – Cercetătorii britanici au arătat recent că două pahare de suc de roşii pe zi, timp de 10 zile, ajută la revenirea mai rapidă a musculaturii după un efort mai intens. Aceste efecte se datorează proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidanţilor din rodii.

Ghimbir – Dintre alimentele găsite în natură, ghimbirul este unul din cele mai puternice antiinflamatoare, ajutând şi în cazul durerilor provocate de osteoartrită. Gingerolul, unul din compuşii ce oferă iuţeala caracteristică ghimbirului, este printre cei care luptă împotriva inflamaţiei. Conform studiilor, injecţiile cu extract de ghimbir ajută la calmarea durerilor artritice.

Bogate în potasiu, proteine şi curcumină, bananele ţin de foame şi sunt una dintre cele mai indicate gustări înainte sau după antrenamente. Potasiul înlocuieşte rezervele consumate prin efort, iar curcumina ajută la calmarea musculaturii. O banană pe zi poate creşte şi energia. Studii efectuate în Noua Zeelandă arată că antioxidanţii afinelor ajută muşchii obosiţi să-şi revină, echilibrând radicalii liberi pe care aceştia îi eliberează în timpul antrenamentului.

Adauga un comentariu