Magazin

Ce sa mananci in 2015: dieta vikingilor

Publicat: 01 ian. 2015
1
Dieta nordica castiga tot mai mult teren, multumita principiilor sale care promoveaza consumul de produse locale, eco, de sezon si ticsite cu nutrienti valorosi pentru sanatate. Este cunoscuta si sub numele de „dieta vikingilor”, un regim alimentar spre care ar trebui sa ne indreptam atentia in 2015, dupa cum sugereaza nutritionistii. Iata, mai jos, in ce consta dieta vikingilor.
Acest regim propune consumul unei cantitati mai mari de plante si al uneia mai mici de carne, preferand totodata mai degraba produsele din categoriile peste, crustacee si alge. Pr0eferabil este si consumul de plante salbatice sau carne provenind de la animale crescute in ferme locale.
Potrivit principiilor acestei diete, mesele de seara din timpul saptamanii ar trebui sa fie trei cu carne, doua cu fructe de mare si doua vegetariene. Nu sunt impuse restrictii la radacinoase, legume cu frunze verzi, oleaginoase, fructe de padure, leguminoase si fructe de livada, dar si cereale integrale ca secara, alac, ovaz si orz, arata business24.ro.
Adauga un comentariu