Religie

Ce sa nu faci in Postul Pastelui

Publicat: 20 feb. 2018

In perioada aceasta de 40 de zile este interzis consumul de carne sau de lactate. Mai mult decat atat, crestinii trebuie sa se retina de la anumite ganduri necurate, pofte, petreceri, patimi sau fapte rele. Acest lucru inseamna ca postul trupesc trebuie insotit de postul sufletesc.

Citeste si Ce sa faci in Saptamana Mare ca sa-ti mearga bine de Paste

Dupa perioada de post, crestinii merg la biserica, unde se spovedesc si se impartasesc. Totodata, in aceasta perioada se spune ca este bine sa se faca si o slujba de sfintire a casei. Preotul este chemat la casa enoriasilor, unde are loc stropirea cu apa sfintita a celor prezenti si a tuturor camerelor.

De asemenea, se fac si rugaciuni pentru ocrotirea si binele casei si pentru sanatatea trupeasca si sufleteasca a celor ce locuiesc in ea. In timpul Postului Mare, credinciosii vor sa petreaca aceasta etapa spirituala mult mai aproape de Dumnezeu. De aceea, in acest interval de nevointa, postitorii merg la preotul lor duhovnic si-i marturisesc pacatele, renuntand la petrecerile mondene, insotite de bucate „de dulce” si de alcool.

Citeste si Obiceiuri din strabuni, de Paste

Rugaciune de spus in Postul Mare

„Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie. Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, robului Tau. Asa Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin”.loading...

Adauga un comentariu