Diverse

Ce sa nu mai cumperi niciodata din supermarket!

Publicat: 02 apr. 2013

Printre rafturile pline de produse care mai de care mai „naturale” si „sanatoase”, e foarte greu sa faci alegerile corecte. In conditiile acestea, trebuie sa te uiti si la ce pun sau ce nu pun expertii in siguranta alimentara in cosurile lor de cumparaturi.

Jurnalistii de la New York Daily News au intervievat cativa dintre cei mai importanti experti in alimentatie din Statele Unite si au facut un top 5 al alimentelor care trebuie evitate.

Carne de vita: „Exista o contaminare prea mare de E. coli in carnea noastra de vita. Eu nu cumpar niciodata decat daca este organica si nu o consum la restaurant”, spune Nancy Huehnergarth, consultant in siguranta alimentara.

Carne de pui: Nancy Huehnergarth recomanda sa eviti si carnea de pui de pe rafturile supermarketurilor. Nu doar ca acestia sunt plini de apa, sare si hormoni, dar conditiile in care cresc puii nu sunt deloc igienice. Potrivit raportului dat de Centrul de Control si Preventie a bolilor alimentare, carnea de pui provoaca cele mai multe decese (19% din totalul pericolelor alimentare).

Lapte crud: Marion Nestle, profesor de nutritie de la Universitatea din New York, avertizeaza cu privire la pericolele laptelui crud, nepasteurizat. „Nu are cum sa fie comercializat intr-o forma sigura si poate sa contina bacterii foarte periculoase”.

Fructe de mare aduse din China: Michael Batz de la Universitatea din Florida evita fructele de mare importate din Asia de Sud: „Sunt ingrijorat de produsele chimice si agentii patogeni existenti in acvacultura”. Jeff Nelken, un consultant de nutritie din California nu consuma nici el fructe de mare aduce din China, deoacere acolo nu prea exista controale.

Mancarea din bufetele din supermarket: desi este o optiune foarte la indemana pentru persoanele care nu gatesc, mancarea preparata de bucatarii supermarketului nu este si cea mai sanatoasa. Ustensilele folosite pentru impachetarea mai multor feluri de mancare pot transmite niste bacterii foarte periculoase.

sursa: foodstoryloading...

Adauga un comentariu