National

Ce salariu are Marcel Vela. Câţi bani încasează lunar ministrul Afacerilor Interne

Publicat: 24 aug. 2020
Marcel Vela, apel către români: „Nu putem reveni la normalitate fără sacrificii!”
Marcel Vela, apel către români: „Nu putem reveni la normalitate fără sacrificii!”

Ce salariu are Marcel Vela, actualul ministru al Afacerilor Interne. Înainte de a ocupa funcţia de ministru, Vela a fost senator. Astfel, el a încasat bani atât de la Parlament cât şi de la Guvern.

A fost numit în funcția de ministru de Interne pe 4 noiembrie 2019, devenind membru al Guvernului Ludovic Orban. La acea dată Marcel Vela era senator PNL. Acesta câştigase un mandat, în 206, la alegerile parlamentare. Odată cu declanşarea stării de urgenţă, pe 16 martie 20202, Vela a ajuns al doilea om în star, după preşedintele Klaus Iohannis.

Ce salariu are Marcel Vela

Prima declaraţie de avere completată de Vela, în calitate de ministru de Interne, a fost pe 11 iuni 2020.

Marcel Vela a nontat la rubrica veniturilor anuale, încasate în 2019, el a notat că a primit 128.368 de lei, ca indemnizație de senator, pentru primele 10 luni ale anului, cât a fost angajat la Parlament. De la Ministerul de Interne, Vela a primit un salariu de 27.409 lei pentru cele aproximativ două luni de activitate, ceea ce înseamnă că salariul său lunar de ministru a fost de 13.704 lei.

Ce salariu are Marcel Vela şi ce sumă are în conturi

Potrivit declaraţiei de avere, actualul ministru al Afacerilor Interne mai deţine un teren agricol de 1000 de metri pătraţi, în comună Zăvoi, din județul Caraș Severin, dar și un apartament de 61 metri pătrați în orașul Caransebeș.

Marcel Vela are în conturi 626.267 lei și 31.000 de euro, ceea ce înseamnă că a economist aproximativ 160.000 de euro. Vela are un credit de 38.000 de lei la o bancă, scadent în 2022.

Şi-a început cariera politică la Caransebeș, acolo unde a fost, de-a lungul timpului, consilier local, viceprimar și primar. Primul său mandat de primar a fost câștigat în 2004, la capătul unei lupte electorale în care Vela s-a folosit și de popularitatea manelistului Nicolae Gută. Într-un material dedicat lui Marcel Vela, ziariștii de la recorder.ro au dezvăluit ce s-a înâîmplat în campania electorală, după ce Marcel Vela a făcut rost de finanțare.

A fost ajutat de Nicolae Guta în campania electorală

Salariul lui Marcel Vela a crescut in functie de pozitia pe care acesta a ocupat-o pe scena politica din Romania. La inceputuri acesta a fost ajutat de manelistul Nicolae Guta in campania electorala.

“Cert este că, după ce face rost de bani, candidatul liberal joacă totul pe cartea unui spectacol electoral grandios, în care îi aduce la Caransebeș pe membrii formației SIMPLU și pe manelistul Nicolae Gută. Concertul de manele are un succes formidabil și pare să-și atingă scopul electoral. Astăzi, Vela se dezice de renumele cântăreţului de manele. „S-a făcut un focus-grup de către staff-ul de campanie. Caransebeşenii l-au ales pe Guta, nu eu. Eu nu sunt un iubitor al manelelor“, spune actualul ministru de Interne”, s-a scris despre Marcel Vela.

„Cu ajutorul lui Nicolae Guta şi cu toate investiţiile susţinătorilor, Marcel Vela reuşeşte să obţină 8.798 de voturi, de două ori mai multe decât contracandidatul său. „S-a mai împlinit un vis măreţ al omului politic Marcel Vela“, scriu ziariştii de la „Timpul“. Pentru a sublinia grandoarea acestui vis, la depunerea jurământului – de regulă, o anostă formalitate – noul primar aduce muzică de fanfară. Începea o nouă etapă din viața lui Marcel Vela, care urmează să conducă orașul Caransebeș vreme de 12 ani.”, s-a mai dezvăluit despre alegerea lui Marcel Vela ca primar.

Adauga un comentariu