Stiri si curiozitati

Ce salariu are Mugur Isarescu? La atatia bani, iata ce masina conduce guvernatorul BNR

Publicat: 18 feb. 2019

Mugur Isarescu are 69 de ani si este de mai bine de 29 de ani Guvernator al Bancii Nationale, cu o pauza de 11 luni in care a ocupat functia de premier al Romaniei. De 26 de ani, are aceeasi masina, pe care o conduce destul de rar, atunci cand nu circula cu automobilul de serviciu. Este vorba despre un autovehicul fabricat in Statele Unite ale Americii, a carui productie a incetat insa in 1997.

Eagle este o marca ce a apartinut companiei americane Chrysler si care s-a bucurat de suuces pe teritoriul Europei. Primul model al gamei a fost produs in 1988, in momentul de fata existand foarte putine modele functionale pe piata. Un alt model de automobil Eagle se vinde in America, la preturi cuprinse intre 3.000 si 20.000 de dolari.

Ce masina conduce Mugur Isarescu, la salariul sau fabulos?

Mugur Isarescu nu a fost niciodata surprins de fotografi la volanul automobilului sau „vintage”. Mai mult decat atat, in declaratia sa de avere, guvernatorul BNR nu a mentionat niciodata ce model de Eagle conduce. De-a lungul vremii, el a mai detinut si alte automobile, boliduri de lux precum Land Rower si BMW.  In prezent, mai are o barca de tip Delta, fabricata in 2004. Si fiul lui Mugur Isarescu este mare impatimit al automobilelor. In urma cu cativa ani, Costin, pe numele sau, se lauda cu masinile scumpe pe care le detine. Acesta obisnuia sa posteze imagini cu autoturismele de lux pe care le conduce, insa mediatizarea imaginilor respective l-a determinat sa fie mult mai precaut. Mugur Isarescu are un venit lunar de 14.000 de euro, adica 800.000 de lei pe an.

Recent, guvernatorul BNR a fost implicat intr-un scandal ce il are in centru pe Ilie Nastase, pe tema arenelor din Complexul Cotroceni, detinute si administrate de Banca Nationala Romana. Fostul mare tenismen roman a avut si o reactie extrem de dura pe acest subiect: „Domnule, ce om este asta care isi pune numele pe sticle de vin? Mai are sa si-l puna pe prezervative. De ce nu vrea sa rezolve problema arenelor de tenis si a stadionului din Cotroceni? El sta si face bani si speculatii cu valuta. Poate lui nu-i place sportul. Lui sigur ii plac banii. Daca facea ceva cu acel complex, mai ziceam. Dar il lasa in paragina. Eu am crescut acolo. Am jucat pe arena aia o finala de Cupa Davis si ma doare sufletul” , a declarat Nastase, lansand un atac dur la adresa lui Mugur Isarescu.loading...

Adauga un comentariu