Stiri

Ce salariu are Patriarhul Romaniei! Cu acesti bani este recompensat lunar

Publicat: 22 nov. 2018
14

Patriarhul Romaniei incaseaza o suma uriasa, lunar. Iata ce salariu are cel mai important om din BOR! Este vorba despre banii pe care enoriasii lui ii pot castiga in cateva luni bune de munca. Dupa ce acesta a explicat, in prima duminica din Postul Craciunului, in Paraclisul din Resedinta Patriarhala, ce inseamna bogatia, dar si ce este lacomia, a concluzionat cu faptul ca ”Bogatia nu e rea, pentru ca vine de la Dumnezeu”. In paralel, Patriarhul Daniel a citit un text despre atitudinea spirituala a omului bogat care reprezinta un ”dar primit din marinimia lui Dumnezeu”. De asemenea, a subliniat ca in Scriptura ”bogatia si saracia nu sunt un scop in sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de indepartare de Dumnezeu si de semeni”.

In cele din urma, a precizat si diferenta dintre bogatia meteriala vs. cea spirituala. ”El nici nu multumeste lui Dumnezeu, nici nu miluieste pe saraci, ci se gandeste doar la sine, se asigura material, dar se insingureaza spiritual”, a mai spus Patriarhul.

Totodata, acesta a precizat si ca unica lacomie a sufletului ar trebui sa fie doar aceea de a ”supune trupului lacom de a manca”. ”Sufletul bogatului nemultumitor sau nerecunoscator si nemilostiv a devenit intru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a manca, de a bea si de a se veseli, in totala uitare de Dumnezeu si de semeni”, a spus Patriarhul Daniel. Cat despre bogatia sa materiala, acesta se pare ca are un salariu lunar egal cu cel al liderului Senatului, mai exact, in jur de 16.600 de lei.

Adauga un comentariu